Nieuw kermisboek: Kaartjes aan de de Kassa – Michel Follet

foto:ATV

Verrassende verhalen over de kermis door Michel Follet

NIEUW BOEK ‘KAARTJES AAN DE KASSA’

Een kermisboek zonder ook maar één foto. Het lijkt als een reuzenrad zonder gondels. En toch. Deze collectie nieuwe columns wil de verbeelding aanscherpen. Kleine, verrassende verhalen over de kermis, die keer op keer aantonen dat dit volksvermaak anno 2016 meer dan ooit bestaansrecht heeft. Anekdotes, flarden herinneringen, mooie momentopnames die je meteen zin geven om de foor in al haar facetten te (her)ontdekken. Daarvoor heb je geen foto’s nodig.

Michel Follet schreef al 3 boeken over de kermis, bracht 5 jaar geleden een tijdloze kermiskalender uit, 2 cd-boxen met kermismuziek en draaide ook 2 kermisdocumentaires. Hij bracht tientallen keren de kermis in beeld op televisie. قواعد لعبة البوكر Je beledigt hem niet als je hem fooraap noemt. Misschien is dat zelfs iets te becheiden uitgedrukt.

Met dit boekje wil Michel Follet kermis het positieve imago teruggeven dat het verdient. Wellicht een wat al te naïeve gedachte, maar als het erop aankomt, wil niemand de kermis kwijt. كيف تلعب لعبة البوكر Zelfs niet die politici die jaarlijks paraderen over het plein omringd door fanfares tijdens de rondgang van het eerste openingsuur en vooral in het oog van de camera hun plezier op de cakewalk of botsauto’s niet op kunnen. Kermis is en blijft een gigantisch feest dat duizenden mensen van alle leeftijden, standen en rassen samenbrengt: een kleurrijke legpuzzel van plezier waar géén enkel pretpark aan kan tippen.
Daarom wil Michel Follet die kritische voetnoten zoveel mogelijk achterwege laten. Omdat er al genoeg negatiefs over het volksvermaak, dat hem zo nauw aan het hart ligt, geschreven werd. En omdat de oplossingen binnen handbereik liggen. Mits wat goede wil. Als je toch hier en daar een weerhaakje leest, is het omdat Michel Follet het niet laten kan. Er schuilt altijd een beetje een wereldverbeteraar in hem. ربح مجاني

Follet: “Misschien wordt het wennen, zo’n boek met alleen woord over een visueel spektakel dat kermis toch wel is. Wie toch naar foto’s snakt en graag weet wie Guy van de Polyp is, hoe de tent van Circus Jhony er ook alweer uitzag, welke gekke kermisknipsels ik al jaren hamster of welke foto ervoor zorgde dat ik mijn camera minder op kermis richt, kan de facebookpagina van “Kaartjes aan de Kassa” raadplegen. Alle gegevens vind je achteraan in dit boek. Excuseer: in deze pocket.”

boekomslag
boekomslag: “Kaartjes aan de kassa”

“Kaartjes aan de Kassa” is een uitgave van Uitgeverij Vrijdag. Het is in Nederland onder meer te bestellen via: bol.com of Bruna.nl

error: Content is protected !!