Woede over kermisopbouw

Tilburgse binnenstadsbewoners zijn woedend dat kermisexploitanten komend jaar eerder mogen beginnen met de opbouw van de attracties.


“Er komt wéér extra overlast bij en dan ook nog eens gedurende de nacht”, zegt voorzitter Jan Schonk van de bewonersbelangenvereniging Centrum Zuid.
Samen met binnenstadsmanager Anton Jungerhans gaat Schonk een boze brief sturen naar kermiswethouder Hans Janssen (CDA).
Het college besloot deze week om de opbouw van de kermis te vervroegen. Dat mocht voorheen vanaf de woensdag vóór de kermisstart op vrijdagavond, maar het college vervroegt de start van de opbouw naar de dinsdagavond.
Het kermisterrein wordt dinsdag 15 juli om 18 uur afgesloten, direct na de winkelsluiting, waarna om 20 uur de exploitanten mogen gaan bouwen. Dit overigens met uitzondering van het Besterdplein, waar de opbouw van de kermis 2008 pas mag beginnen na de weekmarkt op woensdag. De winkeliersvereniging van de Besterd en de Ondernemersfederatie Tilburg hebben met succes geprotesteerd tegen het eerdere voornemen om de woensdagmarkt te verplaatsen. افضل مواقع المراهنات
“Als de exploitanten op de rest van het kermisterrein dinsdag om 20 uur mogen gaan bouwen, zorgt dat voor overlast tijdens de avond en nacht”, zeggen Schonk en Jungerhans.
Een gemeentewoordvoerder hoopt dat de overlast juist zal verminderen. موقع العرب
“Veel exploitanten arriveren tot dusver rond middernacht en gaan dan ’s nachts direct sleutelen. كيف تربح في مراهنات كرة القدم Als ze straks op dinsdagavond mogen beginnen, hoeven ze ’s nachts niet door te werken. Dat mógen ze overigens wel”, aldus de zegsman.

bron: Brabants Dagblad

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder