Wij zijn op zoek naar jouw ervaring van de tilburgse kermis!

Heb jij een bijzondere, mooie, spannende of ontroerende ervaring gehad op de Tilburgse kermis?

Misschien vorig jaar of veel langer gelden? Ontmoette je daar je huidige partner? Kreeg of deed je een huwelijksaanzoek? Won je een fantastische prijs? Deed je het in je broek van het lachen of viel je tas uit het reuzenrad? Weet je nog hoe je als kind voor het eerst naar de kermis ging? bkkc organiseert van 20 juni tot en met 18 augustus de zomerexpositie ‘Chop chop chop… altijd prijs!’ over de Tilburgse kermis en daarvoor zijn wij op zoek naar jouw verhaal.

Meedoen ? Klik HIER voor alle informatie

De tentoonstelling bij bkkc gaat helemaal over de kermis. De Tilburgse kermis, die van 19 t/m 28 juli plaatsvindt. Best logisch eigenlijk, want bkkc is gevestigd aan de Spoorlaan 21 in Tilburg, pal aan de looproute van veel bezoekers die vanaf het CS de kermis bezoeken. Aan de muur is een levensgrote plattegrond te zien, van PVC buisjes en wegwerp bakjes en -bekertjes, met daarop alle attracties van de Tilburgse kermis en waar ze te vinden zijn. Een prima startpunt dus om te kermis te bezoeken en te beslissen waar je heen wilt. De verhalen van bezoekers aan de kermis worden verwerkt in één van de werken die kunstenaar Coen van Rooij maakt voor de expositie.

Ga naar de website voor meer informatie

1 Response
  1. Harry de Brouwer

    Geboren en getogen op de Tilburgse kermis! Als jochie van 13-14 jaar ging ik “meehelpen” met de opbouw van de kermis. Nergens kon ik terecht, behalve bij de “Berentent”, ja, die was er in de jaren 50 van de vorige eeuw nog.
    Het was je alleen maar te doen om ’n vrijkaartje natuurlijk. De heuse beer moest bevochten worden door iemand uit het publiek die zich vrijwillig aan moest melden en hiervoor een beloning kreeg van ’n rijksdaalder! Ik, als toekijker, zag dat een militair werd uitverkozen de beer te bevechten. Tot mijn stomme verbazing was het dezelfde man waarmee ik de Berentent had opgebouwd. Doorgestoken kaart of toch beter voor de veiligheid?

%d bloggers liken dit: