Variété-dorp op kermis gaat afgeslankt voort

Het plan voor een Variétédorp op de Tilburgse kermis klonk veelbelovend, maar na vijf kermisdagen oogt het theaterdorp aan de Spoorlaan vaak erg leeg.


De shows in de Opera-tent, Cavalho en De Eenhoorn werden slecht bezocht en de entreeprijzen voor de optredens waren al vanaf de eerste dag afgeschaft. De automaten waar minimaal vijf consumptiemunten moesten worden gekocht, verdwenen achter rolluiken en het werd mogelijk om contant bij de bar af te rekenen. “Die automaten waren een misrekening”, zegt exploitant Henk Beekvelt. Net als de portiers bij de ingang die niet uitnodigden om naar binnen te gaan. لعب انترنت Toch past een Variétédorp wel bij een stad als Tilburg. Festival De Parade dat in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag succesvol is, vond zijn oorsprong in Tilburg met goed bezochte edities op Carré en in het Wilhelminapark. Bovendien worden veel voorstellingen die nu op zomerfestivals zijn te zien in Tilburg gemaakt.

Aan de inrichting van het Variétédorp ligt het niet. كاس يورو 2024 Met de theatertenten, draaiend terras, bomen met blauwe LED-verlichting en kijkshow het Horrorkabinet ziet het terrein er uitnodigend uit, blijkt als je eenmaal binnen bent. Beekvelt: “Als we voor elk compliment een dubbeltje zouden krijgen, hebben we het goed gedaan. اين انتقل كريستيانو رونالدو

Maar van schouderklopjes kan een ondernemer niet leven. Het publiek keek de kat uit de boom en spendeerde zijn geld niet in het Variétédorp. “Tilburgers moeten wennen aan iets nieuws”, concludeert kermiswethouder Joost Möller. Hij denkt niettemin dat het evenement op termijn levensvatbaar is. Beekvelt vermoedt dat ook. “Maar mogelijk niet tijdens de kermis, maar in juni of augustus in het Leijpark. De sfeer van het Variétédorp verandert de komende dagen niet wezenlijk, maar alle grote acts zijn afgeblazen. Wel is er straattheater en muziek en blijft het tapasrestaurant open. “Het wordt geen tweede biertent”, zegt Möller “Dat is in de verpachtingsvoorwaarden expliciet vastgelegd.”

Horecabaas Coran van Iersel hecht er aan dat het Variétédorp nu niet ineens in een grote feesttent verandert, maar betreurt de inperking van het theaterprogramma. “Dat is een verschraling voor de kermis.”

bron: brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!