Uitreiking eerste exemplaar nieuw stoomcarrouselboek.

Direct na de officiële opening van de kermisexpo vond de presentatie plaats van het boek over stoomcarrousels dat Hennie van Oers heeft geschreven. Hennie is bestuurslid van Stichting Kermis-Cultuur en heeft een uniek boek geschreven over de geschiedenis van de stoomcarrousels in Nederland.
De techniek, de geschiedenis van kermisexploitanten die met deze attractie reisden alsmede ook het enige nog bestaande exemplaar in de Efteling komen ruimschoots aan bod. Bij de presentatie werd een filmopname vertoond van de stoomcarrousel in de Efteling en Hennie van Oers.

Erik De Vos, kleinzoon van een beroemde fabrikant van stoomcarrousels en attributen, heeft het eerst exemplaar in ontvangst genomen.

Het bijna 300 pagina’s tellende boek is tijdens de kermisexpositie te koop voor 29,95 – een aanrader voor iedereen die wat meer wil weten van de geschiedenis en techniek van deze attracties van toen!

1 Response
 1. Carlo van Schijndel

  Ook op de Efteling fansite http://www.vijfzintuigen.nl hebben wij naar aanleiding van dit artikel aandacht besteed aan het boek, omdat op onze site veel carrouselliefhebbers lid zijn. Lijkt ons een mooie extra reclame voor het boek!

  Overigens zijn wij ook bezig met het organiseren van een Benefietdag voor Villa Pardoes op 14 oktober 2012, waar wij ook een expositie gaan inrichten over de Vermolen-molen die tevens in de Efteling staat. Wellicht ook voor u een bezoekje waard. Meer informatie is te vinden op http://www.benefietdag.nl

  Met vriendelijke groeten,
  Carlo van Schijndel
  medebeheerder http://www.vijfzintuigen.nl
  carlo@vijfzintuigen.nl

%d bloggers liken dit: