Topdrukte tijdens Roze maandag

In het centrum van Tilburg heerste in de loop van de avond een topdrukte vanwege Roze Maandag. Volgens een woordvoerder van de gemeente was het ‘minstens zo druk als vorig jaar’, toen het homo-, bi-, en lesbofeest naar schatting zo’n 300.000 mensen naar Tilburg trok.

Rond 21 uur is het ‘over de koppen lopen’, op sommige stukken van het kermisterrein. Vooral aan het begin van de Korte Heuvel waar de kermis en de kroegen elkaar ontmoeten, op het Piusplein, de Paleisring en de Stadhuisstraat is er bijna geen doorkomen aan.


Eerder op de middag voorzag kermiswethouder Joost Möller de drukte al. Mede vanwege die verwachte drukte en vanwege de warmte, was er bij de verschillende EHBO-posten extra water voorhanden. برامج مراهنات Hoewel de drukte vanwege de warmte wat later op gang kwam dan in andere jaren, werd de Stadhuisstraat rond 17.30 uur al met hekken afgesloten: er mochten vanaf dat moment alleen mensen de straat in als er eerst eenzelfde aantal uit ging.

Later maandagavond was boven het kermisterrein een rode luchtballon in de vorm van een condoom te zien. De tekst op de ballon riep de kermisgangers op om vooral veilig te vrijen.

Roze Maandag werd even na 13 uur officieel ‘losgeschoten’. Dat gebeurde door burgemeester Peter Noordanus, met roze stropdas, in een drukke bierhal op het Koningsplein door het afschieten van twee confetti-kanonnen. Meteen daarna namen de dames van Luv de touwtjes in handen. De biertent was op dat moment al bijna helemaal gevuld, voor een deel met deelnemers aan een karavaan voornamelijk in het roze geklede mensen. De meesten van hen kwamen een halfuurtje daarvoor met de Roze Maandag Express aan in Tilburg. اون لاين كازينو

Ondanks een eerdere oproep van kermiswethouder Joost Möller dat Roze Maandag best iets minder ‘braaf’ mag, waren verreweg de meeste vierders ‘gewoon’ roze verkleed. “De laatste jaren is het wat braver geworden”, constateert Möller direct na de opening opnieuw. “Ik vind het leuk als er ook een paar extravagante homo’s rondlopen, al is het maar een paar procent.” Vanaf het Bierhal-podium tijdens de opening ontdekte hij ze niet. “Wel wat travestieten, maar weinig blote billen. En die mogen best”, zegt hij met een glimlach.

Burgemeester Noordanus trapte zijn eerste Roze Maandag af. فرنسي اون لاين Het wordt ‘een prachtig feest’, constateert hij tevreden na afloop van de opening. “De stemming zit er in elk geval meteen in.” Over de oproep van Möller houdt de nieuwe burgemeester zich op de vlakte. Voorlopig houdt hij het zelf bij een roze stropdas. “Ik bouw het langzaam op, de komende jaren.”

error: Content is protected !!