Tilburgse kermis 2010 kent vijf achtbanen

De Tilburgse kermis 2010 kent een totale pachtopbrengst van 2.054.162 euro. Dit is hoger dan in 2009 met 2.027.255,00 euro.
Er zijn in totaal 239 attracties, twee meer dan vorig jaar. Het hoogste uitgebrachte bod is 99.414 euro. Dit jaar staan er vijf achtbanen in Tilburg. Samen met de katapulten, Eclipse en die andere halsbrekende attracties wordt de kermis van 2010 ‘hard en snel’.


Waaghalzen maken een ritje in de ‘Teststrecke’, een achtbaan van 30 meter hoog. Bij het bereiken van het hoogste punt stort de trein met 84 km/uur 26 meter naar beneden. Deze achtbaan staat op de Spoorlaan. De ‘Crazy Mouse’ staat dit jaar op de Heuvel en wordt over de verhoging heen gebouwd. Op het Koningsplein staat de ‘Wilde muis’ en op het NS-Plein de hangende ‘Eurocoaster’. Dan is er de ‘Mini Racer’, een achtbaan met Mini-Coopertjes.

Loopspookhuis ‘Pirates of Adventure’ komt op de Spoorlaan. Op het Besterdplein wordt het griezelen in de ‘Gheisterslange’. Winkelier Arno van Kerckhoven heeft over deze opstelling, waarbij het spookhuis met de achterkant naar de winkels staat, al zijn onvrede geuit. Volgens hem klagen winkeliers al jaren over de kermisopstelling van dit plein. De ‘Psycho’ staat dit jaar op de Paleisring.

Terug van weggeweest is de ‘Eclipse’. Aan deze 24 meter hoge mast is een lange arm bevestigd waaraan een gondel (voor acht personen) is bevestigd. Een attractie waarbij durfals met 90 km/uur en vier G-krachten ronddraaaien.

De kermis opent op vrijdag 16 juli.

error: Content is protected !!