Programma Roze Maandag bekend

Na het succes van 2012 vindt de opening van Roze Maandag ook dit jaar plaats op het Pieter Vreedeplein in de binnenstad van Tilburg. Vanaf station Tilburg trekt de Roze Karavaan rond 13. after effects of ivermectin toxicity in dogs 00 uur van het station door het centrum naar het Pieter Vreedeplein waar Roze Maandag om 14.00 uur wordt geopend met een aantal bekende namen.

Spectaculaire namen

Ook dit jaar wordt er weer een grandioos feest van gemaakt. Het plein wordt overspoeld door glitter, glamour en uitbundigheid. Tot 01.00 uur ’s nachts kunnen feestvierders hier hun energie kwijt.


3fm DJ’s Barend en Wijnand
Om 14.00 uur vindt de opening van Roze Maandag 2013 plaats op het Pieter Vreedeplein. Tijdens de opening maken diverse bekende artiesten en DJ’s hun opwachting. Om te beginnen zullen 3FM DJ’s Barend en Wijnand het roze vuur bij de feestvierders ontsteken. Vorig jaar hebben zij voor hun radiowerk de prestigieuze Marconi Award voor Aanstormend Talent gewonnen. Enkele dagen daarvoor draaien ze vast warm bij KermisFM.

Dutch Diana Ross
Vervolgens neemt een rasechte roze diva de show over. Dankzij de samenwerking van Roze Maandag met het AIDS-fonds brengt the Dutch Diana Ross onvergetelijke discoclassics en soul. Ze neemt de feestvierders mee op een muzikale reis waarin glitter, glamour, prachtige jurken en de grootste hits van discoqueen Diana Ross het Pieter Vreedeplein omtoveren tot een discotheek.

Think Pink
Aansluitend neemt Future Ballroom met het grootse gratis dance event Think Pink het Pieter Vreedeplein over. Tot 1.00 uur wisselen diverse DJ’s elkaar af en transformeert de internationaal bekende VJ Veemee het plein om tot een dynamisch kunstwerk. Komende tijd wordt er nog veel meer bekend gemaakt over de line-up van Think Pink, maar ook over andere feesten en activiteiten. Via Facebook, Twitter en www.rozemaandag.nl blijven mensen op de hoogte.


Campagne 2013, Gayday! Gayday!

Direct na de lancering van de campagne zorgde het beeld van de ‘Roze Invasie’ voor discussie. ivermectin tabletta Waarom er in een tijd waarin nog steeds homogeweld plaatsvindt een beeld met soldaten wordt gekozen. De Roze Invasie, compleet met roze minisoldaatjes die het centrum van Tilburg overnemen. Geïnspireerd door het Deense kunstproject ‘Pink Army’ hebben de vrijwilligers van de Stichting Roze Maandag dit idee geadopteerd onder het mom: make love, not war! Hiermee wordt niet alleen de verbroedering die Roze Maandag nastreeft benadrukt, het is ook een boodschap tegen intolerantie tegenover homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders.

De discussie is goed. Helemaal in nu er eenvoudig wereldwijd veel mensen worden bereikt via social media is het goed dat er aandacht blijft voor het vergroten van verdraagzaamheid. Naast de campagne wordt bezoekers met de voortdurende boodschap van Roze Maandag, ‘Be Gay for a Day’, gevraagd hun tolerantie te tonen door in het roze gekleed de Tilburgse Kermis te bezoeken. Een serieus verhaal dat op Roze Maandag gestalte krijgt door een feest van verbroedering te vieren. compounding ivermectin video

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder