Nieuwsberichten 1892

Bron: Tilburgsche Courant

28-8-1892
Tijdens de Kermis op de Heuvel zal men geplaatst zien: de Amerikaanse rijschool van A. Vinken, de scheepjesmolen van P. ingyen nyerögépes játékok Panhuysen, een hoog gaat ie ballon van J. Lepelaars, nog drie andere mallemolens, de turkse schommel, een panorama van W. Overmeer, theater variete van de wed. Bakker, theater gymnastiek van L. van Caenighem, de herculessentent van J. Moors, de wereld in ’t klein van Grunkorn, schiettent van O. Mess, Magneta van P. Moreau, Nougatkraam van wed. Stuve, wafelkraam van van der Zee, foto- gebakgalanterien- paling- oliebollen- koek- paling- brillenkramen etc.

29-9-1892
Dinsdagmorgen werd het oude gildegebruik van St. Joris, n.l. het inhalen van de Koningin ( de echtgenote van de persoon die op kermis-maandag de Koningsvogel heeft geschoten) voortgezet. Voormiddag’s begaven zich de vrouwen van de Gilde-broeders naar de woning van de heer L. Vaarten, waar de vorige koningin mevr. tippmix eredmények tegnapi Vaarten de zilveren platen omhing. online játékok nyerőgépes Daarop trok de stoet van ongeveer 50 vrouwen, getooid met paarse sjerp en de insignes van de echtgenoten, voorafgegaan door een tamboer en het vaandel en de standaards naar het Gildehuis alwaar een feestmaal werd aangelegd.

2-10-1892
Maandag vond het aloude gebruik van het St. Joris Gilde plaats tot inhuldiging van de Koningin. (De echtgenote van degene die op Kermismaandag de Koningsvogel heeft geschoten) Ruim vijftig vrouwen getooid met paarse sjerpen, en de insignes van de echtgenoten, de koningin met het koninginnezilver, voorafgegaan door een tamboer en de vaandels en standaards van het Gilde, trokken naar het Gildehuis.

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder