Kindermiddag op Tilburgse Kermis

Kermis 2004 start eerder en eindigt eerder

Het college heeft maandag 10 november de Tilburgse Kermis van 2003 geëvalueerd en nieuwe uitgangspunten geformuleerd voor de kermis van 2004. Om tegemoet te komen aan een klacht van een aantal bezoekers van de kermis dat de ritprijzen te hoog zijn, wordt voorgesteld om een kindermiddag in te voeren. Tijdens deze middag zullen de ritprijzen van de kinderzaken niet meer dan € 1,– mogen bedragen. Omdat in 2004 de basisschoolkinderen gedurende de kermisweek nog naar school moeten wordt de woensdagmiddag 21 juli de middag waarop tot 7 uur ’s avonds dit lage tarief geldt. Voor het overige houdt het college vast aan het reeds jaren geldende regime van vrije ritprijzen. العاب ربح الجوائز حقيقية

Ander in het oog springende voorstel, dat het College zal voorleggen aan de gemeenteraad, is een proef met het aanpassen van de aanvangs- en sluitingstijd van de kermis 2004. De laatste jaren wordt de kermis geopend op zaterdagmiddag 1 uur en eindigt de kermis op zondagnacht 1uur met een afsluitend vuurwerk. Met name de opening van de kermis kan een kwaliteitsimpuls krijgen door op vrijdagavond bij het vallen van de duisternis de kermis spectaculair te openen en hierbij nadrukkelijk de kermisexploitanten maar ook de centrumbewoners bij te betrekken. Deze eerdere start, op de regulier ook al drukke vrijdagavond, wordt gecompenseerd door de kermis op zondag eerder te beëindigen. Door het vuurwerk, dat het einde van de kermis aankondigt, te vervroegen en het rond half elf te houden, wordt de overlast voor de omgeving aanmerkelijk verminderd en kunnen meer mensen van dit vuurwerk genieten. 2004 geldt als proefjaar. Vertegenwoordigers van de bewoners kunnen instemmen met de proef. لعبة قمار اون لاين Mocht de proef slagen dan zullen de nieuwe tijden in 2004 in de kermisverordening worden opgenomen.

Gelet op de drukte op Roze Maandag zal de duur van de geluidsontheffing voor de Horeca verlengd worden van 1 uur tot 2 uur ’s nachts. موقع مراهنات كرة قدم Hiermee wordt ingespeeld op de feitelijke situatie dat de drukte om 1 uur nog zodanig is dat gevels van horecazaken niet op stel en sprong gesloten kunnen worden.
Het gebruik van het satellietparkeerterrein Stappegoor was in 2003 wederom een groot succes, zo groot dat op enkele momenten alle beschikbare parkeerruimte bezet was. Er zal voor de kermis 2004 onderzocht worden of aan de noordzijde van de stad een vergelijkbaar terrein aangewezen kan worden.
De uitbreiding van de nostalgische kermis is in 2003 een groot succes geweest. Door de doelgroep (ouders en grootouders met kinderen) wordt dit onderdeel positief gewaardeerd. Vandaar dat in 2004 deze uitbreiding gehandhaafd wordt.
Het college heeft besloten dat zij het lik-op-stuk-beleid dat in 2003 is ingezet tijdens de kermis (als alternatieve straf het mee schoonmaken van kermisterrein) in 2004 wensen te continueren.

Bron: gemeente Tilburg

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2023

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder