Jongetje (3) zwaargewond na ongeluk in attractie (update)

Volgens de politie is het jongetje op onverklaarbare wijze tijdens de rit uit het wagentje gevallen en knel komen te zitten tussen het wagentje en een opstaande rand. تسجيل الدخول payeer Hij zat bijna vijftig minuten klem.

Het gebied om de attractie is snel afgezet. Omringende kermisexploitanten leenden hiervoor hun, met doek bedekte, hekken uit. Met veel kracht en moeite is het kind tussen het karretje en de wand vandaan gehaald. Het ongeluk gebeurde op ongeveer twee meter hoogte, de rails van de attractie lopen over elkaar. Mede daarom had de brandweer grote moeite om het kind te bevrijden. Er moest een speciale trapconstructie worden gebracht, waarmee de brandweer beter op hoogte kon werken.

Het jongetje is onder politiebegeleiding met een ambulance van het kermisterrein gereden en naar het ziekenhuis gebracht. Er was een trauma helikopter aanwezig voor de eerste hulp verlening.

De NVWA onderzoekt het ongeluk. De exploitant van de attractie, Die Fantastische Reise, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Voorzitter Atze Lubach van kermisvakbond Bovak sprak na het ongeluk kort met zijn vrouw. ,,Zij zit er helemaal doorheen. In al die jaren is er nog nooit een incident geweest met deze attractie.”

Schreeuwen

Getuigen van het ongeluk zijn ook geschrokken. Het Brabants Dagblad sprak met Noëll Smolders uit Tilburg. Hij zat op het terras vlakbij de attractie, toen er plotseling paniek uitbrak. “Ik hoorde plotseling de vader schreeuwen. Hij riep de naam van het kind en begon te slaan op de attractie, in een poging om het wagentje om te duwen.” Dat lukte hem niet. Smolders: “Verschrikkelijk. Het zou je kind maar zijn.”

Hulpdiensten

Het ongeluk gebeurde in een attractie op de Heuvelring, scheef voor ijssalon Intermezzo. Er kwamen veel hulpdiensten naar de plaats van het ongeluk, onder meer om het massaal toegestroomde publiek aan de kant te houden.

In het gedrang in het publiek ontstonden twee opstootjes, waarbij twee mensen zijn opgepakt. Zij hinderden de hulpdiensten. Een agent raakte lichtgewond toen hij in zijn gezicht werd geslagen.

Verder

De attracties rondom de plaats van het ongeluk, waaronder het reuzenrad en de hoge zweefmolen hebben een tijdlang stil gestaan. Nadat het kind naar het ziekenhuis is gebracht, gingen de meeste attracties weer open. افضل انواع كرة القدم De wandelroutes over de Heuvelring zijn ook weer open. De attractie waarin het ongeluk gebeurde blijft wel dicht, in afwachting van het onderzoek naar de oorzaak, maar ook mede omdat bij het bevrijden van het jongetje een deel van de rails is verzaagd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. لعبة الدومينو الامريكية

Na het incident hebben het kermisteam en veiligheidsmedewerkers van de gemeente samen met de exploitanten bij elkaar gezeten. Ook andere exploitanten op de Tilburgse kermis zijn verslagen. Ze kwamen na het ongeluk bij elkaar op de Heuvelring, waar de bewuste attractie staat. ,,Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer. En het is een enorme nachtmerrie voor de exploitanten”, zegt Lubach. ,,Er gebeurt bijna nooit iets op de kermis, dus de impact is enorm. Er heerst enorme verslagenheid.”
De gemeente zoekt nog contact met de familie van het slachtoffer.

Die Fantastische Reise

De attractie “Die Fantastische Reise” komt uit Duitsland en is bedoeld voor kleine kinderen. Zij rijden in verschillende voertuigen een rondje over een rails. De attractie staat volgens voorzitter Atze Lubach van de kermisvakbond Bovak al zeker vijf jaar achter elkaar op de Tilburgse kermis. Hij zou zijn gekeurd door de Duitse dienst TUV in München. De papieren zijn in Nederland ook geldig.

Update 23/7:

Toestand zwaargewonde peuter op Tilburgse kermis is stabiel: ‘Serieuze situatie voor de artsen’ aldus de kermiswethouder.

Als we (de redactie) het goed begrijpen is hij gisterenavond al naar Radboud Academisch ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Ooggetuigen spreken van zeer zwaar letsel aan een armpje.

noot: de teksten zijn verzameld naar aanleiding van de berichtgeving op diverse websites, als er nog nieuwe ontwikkelingen zijn, melden we dat zeker.

Beelden op youtube door KermisFM

error: Content is protected !!