Feitjes en weetjes over de Tilburgse kermis 2018!

Feitjes en weetjes vanuit de gemeente Tilburg:

– Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er tijdens openingsuren geen regen gevallen, het is tien dagen lang droog (en heel warm) geweest.
– KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestaat dit jaar 10 jaar!
– De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en twee kleine buitenbrandjes uitgerukt.
– De Tilburgse Kermis was het eerste evenement waarop de politie met nieuwe koelvesten werkte, natuurlijk vanwege de hitte.
– Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: in totaal slechts 16. De meest opvallende betrof de diefstal van een tosti (niet dezelfde tosti als die is aangebrand overigens).
– De kermis was op donderdag 26 juli de warmste plek in Europa. what if get ivermectin on skin
– Erik de Ridder was ook dit jaar weer zo vaak te gast in de studio KermisFM dat ze hem maar een DJ-klus voor volgend jaar hebben aangeboden.
– Er is deze kermis ongeveer 45 ton afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW aan stroom (gemiddeld) per dag verbruikt.
– Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld aan bezoekers.
– Er zijn relatief weinig verwondingen geweest deze kermis. Wel zien we een lichte stijging van het aantal EHBO-behandelingen ten opzichte van vorig jaar (716 in 2018), met name behandeling van blaren en wondjes door het dragen van slippers.
– Erik de Ridder was (natuurlijk) tien dagen lang op het kermislint te vinden. En dat is goed voor de conditie. ivermectin horse paste Hij liep ruim 150.000 stappen op de kermis, zo’n dikke 120 kilometer (dat
is van Tilburg naar Amsterdam, maar wij hebben geen idee waarom je daar naartoe zou willen als in Tilburg de kermis is).
– Het aantal kermisfans op onze social media is met duizenden toegenomen. Via twitter bijvoorbeel zijn er ruim 21.000 berichten met de #tilburgsekermis over de kermis gedeeld met een potentieel bereik van ruim 70 miljoen accounts. ivermectina para humanos precio

Tot zover vanuit de gemeente:

Over kermistilburg.nl: Het aantal volgers op twitter en facebook neemt nog steeds toe, er zijn meer interacties geweest dit jaar. natuurlijk halen wij de cijfers van de gemeentelijke social media niet, maar deze site wordt min of meer door 2 mensen gemaakt uit liefhebberij, dat is dus zonder budget of reclames en dan doen we het lang niet slecht. Dit jaar wel wat minder bezoekers op de website, maar gezien het warme weer was dat ook we te verwachten – ik ga er van uit dat iedereen in augustus foto’s komt kijken 😉

Oh ja, Ruben van Extreme Rides had ook nog wat:

[quote cite=”Ruben Koet (Extreme Rides)”]”Tilburg zal mijn kermis niet zijn, maar toch kom ik elk jaar lang om er even over te zeiken.”[/quote]

Tot 2019! (Ook voor Ruben)

error: Content is protected !!