Zonovergoten en relaxte Tilburgse Kermis 2018

Zonovergoten en relaxte Tilburgse Kermis 2018 – terugblik door de kermiswthouder:

Deze editie van de Tilburgse Kermis gaat de boeken in als de warmste ooit. Samen met bezoekers, exploitanten en horeca hebben we getracht het hoofd koel te houden. Het warme weer zorgde al met al voor een zeer relaxte sfeer op de kermis. Dat zie je ook terug in het historisch lage aantal aanhoudingen.

Kermiswethouder Erik de Ridder blikt tevreden terug op de afgelopen 10 dagen: “Ook dit jaar hebben we weer stappen gezet om de kermis verder te vernieuwen. De Pink Chapel waar je ook op Roze Maandag kon trouwen was natuurlijk helemaal geweldig. Net als de slaapbubble ernaast. Ook de Jaozeetie expositie in NS16 was bijzonder geslaagd. En wat te denken van het rooftopconcert van Wulf? Of de begrafenis vanavond? Ik kijk uit naar een geweldige show van vuurwerk in combinatie met een lasershow.”

Hoogtepunten
Diversiteit is de rode draad van deze editie. Van de Desperados Roadshow die de Spoorzone omtoverde tot de grootste loungeplek van de stad. Tot de kermisbraderie waar je heerlijk even kunt rondsnuffelen in relatieve rust. Natuurlijk waren ook de traditionele toppers er weer bij: de kermis-mis, Blauwe Zondag, Roze Maandag, de Kermisbingo, de badeendenrace en de kinderspeurtocht.
Nieuw dit jaar was de junior kermiswethouder. Christiano van 10 jaar oud heeft een middag lang de honneurs als kermiswethouder waargenomen.

[quote cite=”Erik de Ridder”]”De kermis is en blijft er voor iedereen. En de kermis blijft vernieuwen. Ook volgend jaar is er weer ruimte voor innovatie, voor cultuur en voor evenementen.”[/quote]

Heel bijzonder
De kermisprijzen zijn elk jaar weer een bijzonder onderdeel van de Tilburgse Kermis. De publieksprijs ging voor het derde opeenvolgende jaar naar de oliebollenkraam van Richard Voets. En natuurlijk kreeg nieuwkomer de Reactor de prijs voor Groot Vermaak. Erik de Ridder: “Tijdens het uitreiken van deze prijzen werd ik overvallen door een gevoel van trots. ivermectin erfahrungsberichte De publieksprijs voor een Tilburger. can i give my dog ivermectin and heartgard together De prijs voor Groot Vermaak voor een Tilburger. En de Piet Maesprijs voor onze Jet, onze projectleider die de Tilburgse Kermis groot heeft gemaakt en zonder wie de Tilburgse Kermis niet de Tilburgse Kermis zou zijn.”

Blijven verbeteren
“Met minder plezier kijk ik terug op de toegankelijkheid van het kermisterrein dit jaar. En het op het laatste moment niet kunnen doorgaan van LunaLunaLuna. Samen met het Tilburgse Overlegorgaan Gehandicapten (TOG) gaan we de toegankelijkheid volgend jaar nog verder verbeteren. De kermis is en blijft er voor iedereen. En de kermis blijft vernieuwen. Ook volgend jaar is er weer ruimte voor innovatie, voor cultuur en voor evenementen. Ik roep iedereen, die de kermis een warm hart toe draagt, op om samen met mij volgend jaar een nog betere editie neer te zetten. will oral ivermectin kill lice Hier ga ik als kermiswethouder de komende jaren vol voor.”

Aldus Erik de Ridder over de kermis van 2018

De slaapbubble, die gelegenheid gaf tot overnachten op de kermis.
error: Content is protected !!