Exploitant moet nieuwe boom planten

De Duitse exploitant van de achtbaan Teststrecke moet een nieuwe boom planten van de gemeente.

Omdat er ruimte gemaakt moest worden voor de enorme attractie, moest vorige week een boom wijken, een andere boom is drastisch gesnoeid. Dit werd gedaan zonder overleg met de gemeente Tilburg, liet wethouder Joost Möller vanochtend aan de gemeenteraad weten.

Hij heeft tijdens de raadsvergadering zijn excuses aangeboden. Hij benadrukt wel dat de gemeente niets te verwijten valt, en de exploitant verantwoordelijk is. Door de komst van de achtbaan moest ook de parkeergarage van de Rabobank aan de Spoorlaan worden gestut.

3 gedachten over “Exploitant moet nieuwe boom planten”

  1. Laat me raden. Een volwassen boom met een waarde van een ruim paar duizend euro wordt even snel vervangen door een boompje van 14-16 cm omtrek met een waarde van nog geen 150 euro. Het zal de exploitant een worst zijn, na twee volle ritten heeft die het geld al weer terug 😛

  2. Gemeente valt niets te verwijten! Ik neem aan dat meneer bij de aanvaag voor een plek toch moet opgeven wat de maten en het gewicht van de atractie is. Dan kun je toch op je klompen aanvoelen dat zo’n atractie daar niet past als er een boom in de weg staat.

Reacties zijn gesloten.