Tilburgse Kermis geniet van het mooie weer

De jaarlijkse kermis in Tilburg heeft een goed eerste weekeinde. In totaal kwamen er zaterdag en zondag tussen de 175.000 en 200.000 bezoekers, net zoveel als in de eerste twee dagen vorig jaar.

Het weer en de sfeer zijn uitstekend, liet een woordvoerder zondag in het begin van de avond weten. mivel foglalkozik a bukméker Ook de politie kijkt tevreden terug op een rustig kermisweekeinde.


Zondag begon om 11.00 uur met een drukbezochte KermisMis op het Stadhuisplein. Na afloop zegende kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes de kermis vanuit het 60 meter hoge reuzenrad op de Heuvel.

Roze Maandag

De tweede kermisdag was vooral een dag voor het gezin, dat is traditie in Tilburg. Maandag is voor de homo’s, ook traditioneel. Roze Maandag is hun emancipatiefeest, altijd de drukste dag van de Tilburgse Kermis.

Thema van de dag is ,,Be gay for a day”. Stichting Roze Maandag roept alle bezoekers op in het roze te komen. LUV, de meidenband die in de jaren zeventig en tachtig furore maakte, geeft om 13.00 uur de aftrap van het feest. bukméker tippek In de middag, avond en nacht zijn er optredens in de binnenstad.

Prijs
De politie is ook blij met het verloop tot nu toe. Agenten controleerden zaterdag ongeveer veertig kermisexploitanten die een attractie hebben waarbij mensen een prijs kunnen winnen. szrt tippmix De gemeente had de kermismensen van tevoren een brief gestuurd met een opsomming van verboden (nep)wapens.

De politiemensen hebben enkele exploitanten gewaarschuwd die toch messen als prijs hadden. Alleen keukenmesblokken mogen als prijs worden weggegeven.

error: Content is protected !!