Europese onderscheiding voor Waalwijkse kermis-historicus

Gouden ESU-speld voor Waalwijker Hennie van Oers

In Museum Dansant/Museum Soet & Vermaeck in Hilvarenbeek kreeg Waalwijker Hennie van Oers, bestuurslid van de Stichting Kermis-Cultuur, zaterdag 21 november de gouden ESU-speld uitgereikt. Secretaris-generaal Janny de Vries van de Europäischen Schausteller-Union, de overkoepelende Europese kermisbond, had kermisdocumentalist en -historicus Van Oers daartoe verkozen na 50 jaar onbaatzuchtige betrokkenheid bij het kermisbedrijf. Hennie van Oers is tijdens de Tilburgse kermis mede verantwoordelijk voor de tentoonstelling in het paleis-raadhuis van de Stichting kermis cultuur en heeft een groot aantal kermisboeken geschreven en meegeschreven.

Het opspelden van de gouden ESU-speld delegeerde De Vries aan Lauran Wijffels, 35 jaar (kermis)verslaggever voor het BD, schrijver van zes kermisboeken, maar bovenal al ruim 30 jaar bevriend met Hennie. Die was totaal verrast door de Europese kermisonderscheiding.
Felicitaties waren er onder meer door Ton Vialle (oud-medewerker van het kermisteam Tilburg) en Lex Lemmens (voormalig projectmanager van de Efteling).

Hennie van Oers ontvangt felicitaties
Hennie van Oers ontvangt felicitaties

De feestelijke bijeenkomst in Hilvarenbeek had plaats t.g.v. het 25-jarig bestaan van de Stichting Kermis-Cultuur, dat gevierd werd met zo’n 75 kermisliefhebbers uit Nederland en België in Museum Dansant/ Museum Soet & Vermaeck.

Tekst: Lauran Wijffels
Foto’s: Frank Veldkamp

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder