De Tilburgse kermis heeft volgend jaar een aantal primeurs.

Er is bijvoorbeeld het voornemen om een kermisnacht te organiseren die duurt tot de horecasluitingstijd (04.00 uur). Verder wordt het nachtnet van de NS uitgebreid naar alle dagen van de kermis. Tevens wordt er op een tweetal kermisterreinen een podium geplaatst. Op deze podiums kan een programmering plaatsvinden van (on)bekende artiesten.


Wethouder Möller, Kermis en evenementen: “In 2009 bestaat Tilburg als stad 200 jaar. Er worden gedurende 2009 allerlei evenementen in de stad georganiseerd. Het grootste evenement van de stad kan dan niet achterblijven. Dit kroonjaar heeft recht op een spetterende kermis.”

Kermisnacht
De dinsdagavond staat tijdens de kermis traditioneel in het teken van ‘Kermis at night’. Op deze avond worden alle lichtmasten uitgeschakeld en wordt de binnenstad slechts verlicht door de lampjes van de attracties. Het verduisteren van het kermisterrein wordt gecombineerd met een lichtshow. Tien grote zoeklichten van ieder 8000 watt zorgen dan voor een waar lichtspektakel. Er wordt onderzocht of op deze dinsdagavond de sluitingstijd van 01.00 uur kan worden verlengd tot 04.00 uur. Door het later sluiten van de kermis kan de lichtshow ook in de kermisnacht plaatsvinden. (noot redactie, inmiddels is bekend dat dit de 1e zaterdag zal worden)

Nachtnet
Vanaf 13 december 2007 is Brabant aangesloten op het nachtnet van de NS. Vorig jaar reden de treinen op kermis,- donderdag, -vrijdag en zaterdag. In overleg met de NS is besloten om in 2009 gedurende de gehele kermisperiode Tilburg op het nachtnet aan te sluiten. مصارعة محترفة Zo is het voor bezoekers van buiten de stad nog aantrekkelijker om de Tilburgse kermis te bezoeken.

Podia
Er komen twee podia op het kermisterrein. Gedurende de rustige kermisuren kan op deze podia een programmering plaatsvinden van bekende en minder bekende artiesten. Möller: “Het blijkt dat de meeste bezoekers laat in de middag of vroeg in de avond de kermis bezoeken. بطولة امم اوروبا 2024 In de vroege middag ligt het aantal kermisbezoekers lager. Deze twee podia en een goede programmering zorgen voor een nog betere sfeer en waarschijnlijk meer bezoekers. لعبة أسماء الأفلام We kunnen de podiums ook gebruiken voor onze themadagen, zoals bijvoorbeeld de Caribische Donderdag en Roze Maandag.”

Uitbreiding kermisterrein
Door de aanleg van de Cityring en de reconstructie van de Heuvelring en de Heuvel is er minder ruimte voor zogenoemde grootvermaakzaken. Deze attracties zijn essentieel voor de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de kermis. Vandaar dat het kermisterrein wordt uitgebreid met het gedeelte Schouwburgring tot aan de Schouwburg. “Voor de Concertzaal en de Schouwburg zijn open ruimtes waar zeker een paar zaken kunnen staan,” aldus wethouder Möller. “We gaan nog onderzoeken wat deze uitbreiding van het kermisterrein

Evaluatie kermis 2008
Een uitstekende sfeer, kermisbezoekers die ongeveer evenveel geld spenderen aan attracties als aan eten en drinken en een goede beoordeling van de themadagen. Dit is de algemene indruk van de Tilburgse kermis 2008. Toch is de uiteindelijke waardering voor de kermis dit jaar iets lager dan andere jaren. Möller: “Mogelijk dat de slechte weersomstandigheden tijdens het eerste weekend en Roze Maandag van invloed zijn geweest op de algemene stemming. Dat neemt niet weg dat wij elk jaar moeten streven naar een succesvolle kermis. De activiteiten die in 2009 zullen plaatsvinden gaan daar zeker aan bijdragen.”

bron: tilburg.com

error: Content is protected !!

Ontdek meer van Kermis Tilburg | Tilburgse kermis 2024

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder