Nachtkermis primeur in Tilburg

De Tilburgse kermis komt dit jaar met een primeur voor Nederland: de nachtkermis. Op zaterdag 25 juli blijft de kermis in het kader van het 200-jarig bestaan van Tilburg 200 minuten langer open tot 4 uur ’s nachts.


Dat heeft wethouder Joost Möller vrijdag bekendgemaakt. Verder zijn de 237 attracties op de Tilburgse kermis, die duurt van 17 tot en met 26 juli, volgens de wethouder veelal ‘mysterieus en verrassend’.

Ook in 2009 kronkelt de grootste kermis van de Benelux weer als een lang lint door de Tilburgse binnenstad.

Herinrichting

Hoewel er door de herinrichting van de heuvel negen attracties minder geplaatst konden worden dan vorig jaar, valt de totale pachtopbrengst met iets meer dan 2 miljoen euro iets hoger uit.

De bezoekers aan de Tilburgse kermis krijgen weer gevarieerde attracties voorgeschoteld. Een van de publiekstrekkers dit jaar is Mystery Hotel met een free fall toren van 26 meter hoog. milenium zaklady sportowe oferta

Spookhuis

Voor de liefhebbers van spookhuizen is er het bijzondere Tal der Könige. Verder is een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster mogelijk en kan een bezoek aan een bioscoop 4D Vision worden gebracht.

Uiteraard ontbreken op de Tilburgse kermis de bekende namen niet: Dominator, Booster, Psychodelic, Enterprise, Speed Flip, Big Roller Coaster en Around the World. gry hazardowe na prawdziwe pieniadze De laatste is een zweefmolen die tot 55 meter hoogte gaat. sts zakłady bukmacherskie aplikacja

Villa Pardoes

Wethouder Möller kondigde ook aan dat de Tilburgse kermis dit jaar samenwerkt met Villa Pardoes, een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen.

Onder meer de opbrengst van een wensput is bestemd voor dit goede doel. Voor wie geen minuut wil missen is er dit jaar voor het eerst radiozender Kermis FM.
© ANP

error: Content is protected !!