Vakantiekermis Tilburg 2020 – Here we go!

Alles wat je wilt weten over de vakantiekermis!

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli kun je naar de Vakantiekermis in Tilburg. Hier vindt je zo’n 70 attracties op vier omheinde kermispleinen. De toegang tot alle pleinen is gratis en gastheren/gastvrouwen zullen toezicht houden op de 1,5 meter afstand.

OPENINGSTIJDEN
Vrijdag 17 juli 15.00 – 23.00 uur ( officiële opening om 15.00 bij de Toxic, Stadhuisplein )
Zaterdag 18 juli 13.00 – 23.00 uur
Zondag 19 t/m woensdag 22 juli: 13.00 – 21.00 uur
Donderdag 23 juli t/m zondag 26 juli: 13.00 – 23.00 uur

REUZENRAD
maar liefst twee maanden lang staat het reuzenrad, of ‘hooggaatie’ op zijn Tilburgs, als echt kermisicoon op de Spoorlaan, op de parkeerplaats tegenover de ABN AMRO.

Een ritje kost kinderen 1 euro en volwassenen maar 2 euro!

PLEINEN
De kermis staat op het Piusplein, het Stadhuisplein, het Koningsplein en het Besterdplein.
Er zijn diverse toegangen tot de pleinen, als het echt te druk is kunnen deze wel afgesloten worden. Kom dus niet allemaal op zaterdagmiddag, maar probeer te spreiden. kermisvieren doen we met zijn allen, maar wel verantwoord. Op de pleinen zal een looproute ingesteld worden.

Zittend dansen
Is er dan helemaal geen feest? Jawel hoor, zo bouwt een van de kroegen het bekende steegje tussen de kroegen op het Piusplein om tot een soort festivalterrein, met een terras op de juiste afstand, een plaats voor een DJ en de gelegenheid om zittend te dansen. Ook hier geldt de regel vol is vol.
Tijdens de maandag organiseren een aantal ondernemers toch een beetje het roze maandag gevoel. DJ’s, drags en aangeklede zaken zullen de roze maandag niet helemaal doen vergeten, maar het evenement an sich gaat niet door. Het vertoon blijft dan ook beperkt tot wat de horeca aanbiedt.

Website
op deze website houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en vullen we ook het fotoboek aan. De eerste transport en opbouwfoto’s zullen er al snel te zien zijn!

Iedereen heel veel plezier, blijf lief voor elkaar en denk een beetje na!

Op zijn koppie op zijn kantje !
2 Responses
  1. Anneke

    Ik vind het absoluut onnodig om dit risico op te zoeken in deze tijd. Alsof we in Tilburg al niet genoeg ellende hebben gehad van de carnaval. Toen was er nog geen sprake van een bewust risico, nu weten we waar een mensenmassa toe kan leiden. Ik maak me zorgen om de gevolgen …en hoop dat iedereen echt de anderhalve meter in acht blijft nemen. Ik zou vooral willen pleiten voor een veilig Tilburg. Liever even wat minder vermaak dan mogelijk blijvend letsel oplopen door Corona is mijn standpunt

  2. Arend Hulshof.

    toch een beetje kermis ,ik ga zeker kijken vind dat gemeente en alle organisatie ,s hun best hebben gedaan om ons toch wat plezier te geven ook voor de kermis mensen die weer hun boterham kunnen verdienen is het goed ,hoop dat veel gemeenten hun besluit omkeren en toch kermis houden met alle maatregelen gemeenten neem een voorbeeld ,aan Tilburg en andere gemeente die het wel aandurven .
    Groeten Arend Hulshof .

%d bloggers liken dit: