Uitreiking achtste Piet Maes Prijs voor Ineke Strouken

Op zaterdag 20 juli 2013 werd voor de achtste keer de ‘Piet Maes’ Prijs uitgereikt.

De Piet Maes prijs wordt jaarlijks door Stichting KermisCultuur uitgereikt aan iemand die zich, vaak belangeloos, inzet voor de kermis en de kermiscultuur. Tilburger Piet Maes was een eersteklas kermisliefhebber in hart en ziel die de kermis, zijn grote passie, promootte waar hij kon. Om hem te herdenken reikt Stichting KermisCultuur elk jaar een prijs uit aan iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de kermis.
Eerder dit jaar besloot het bestuur van Stichting Kermis-Cultuur om de Piet Maes prijs 2013 uit te reiken aan Ineke Strouken tijdens de opening van de kermisexpositie in het Tilburgse Paleis-Raadhuis.


Ineke Strouken is directeur bij Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed en zet zich in deze functie al 28 jaar voor 100% in voor de Nederlandse Volkscultuur en het Immaterieel Erfgoed. Niet alleen kermis maar ook bijvoorbeeld carnaval, sinterklaas, erwtensoep, moederdag of beschuit met muisjes zijn maar enkele van de zeer vele uitingen van de Volkscultuur in ons land. Ook voor de kermis heeft Ineke een groot hart. ivermectin and pyrantel tablets ebay Dit blijkt onder andere door haar ondersteuning van het project Kermiskinderen. In dit project leren basisschoolleerlingen hoe kermiskinderen leven en krijgen zij een kijkje achter de schermen van de kermis.

Ineke Strouken was uitgenodigd om dit jaar de kermisexpositie van Stichting Kermis-Cultuur in het Tilburgse Paleis-Raadhuis te openen. ivermectin handelsname Tijdens de officiële opening van deze kermisexpositie werd zij blij verrast door Stichting Kermis-Cultuur die haar de ‘Piet Maes prijs’ uitreikte. equine giving ivermectin with psyllium

Eerdere Piet Maes-prijs winnaars waren Frans van Halem (oud-voorzitter Stichting Kermis-Cultuur), Ton Vialle (kermiskenner), Peter Roufs (kermis Echt), Lauran Wijffels (kermisjournalist), Karel Eckelboom (exploitant nostalgische kermis), Bernhard van Welzenes (kermisaalmoezenier) en Hans Jansen (Oud-kermiswethouder Tilburg).

De Kermisexpositie van Stichting Kermis-Cultuur is nog dagelijks te
bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur in het Tilburgse Paleis-Raadhuis. Op
de laatste dag, zondag 28 juli, sluit de kermisexpositie om 20.00 uur.

error: Content is protected !!