Tilburgse kermis grootste evenement van Nederland

De Tilburgse Kermis is het best bezochte evenement van Nederland in 2006. Dat blijkt uit de jaarlijkse evenementen Top 100 van de ReSpons evenementen monitor. De kermis trok dit jaar zo’n 1,1 miljoen bezoekers. Dat maakte ReSpons gisteren bekend.


Imago
Het bezoekerstal was groot, maar men was ook nog eens bijzonder tevreden. Dat blijkt uit het imago onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren. من الفائز بكأس العرب Hieruit bleek dat bezoekers de Tilburgse Kermis gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer geven. De omvang van de kermis krijgt zelfs een 8,7. لعبة بولينج En bezoekers zijn bijzonder tevreden over het betrekken van de Spoorlaan bij de kermis.

De helft van de bezoekers komt van buiten Tilburg en meer dan een derde van de bezoekers kiest speciaal roze maandag om naar de kermis te komen. Daarnaast is de reden van een bezoekje vooral de sfeer is die op de kermis hangt.

Mascotte
Wethouder Hans Janssen (kermis): “Bij een evenement met landelijke uitstraling is een goed imago een grote succesbrengende factor. Kennis over hoe mensen het evenement ervaren helpt ook bij het zoeken naar nieuwe bezoekers in het land. Als je beter weet wat je hebt kun je het ook beter uitleggen aan mensen die nog nooit op de kermis zijn geweest. Om die uitstraling te versterken onderzoeken we momenteel bijvoorbeeld de mogelijkheid om een mascotte te ontwikkelen voor de kermis.”

Onderzoeken
Het imago-onderzoek bestond uit straatinterviews en een online enquête onder bijna 2000 respondenten. U kunt de resultaten zelf downloaden en doorbladeren via de website van wethouder Hans Janssen, www. كيف تربح في لعبة الروليت tilburg.nl/janssen.

Meer informatie over het onderzoek van ReSpons vindt u op de website van deze organisatie, www.respons.nl.

Bron: gemeente Tilburg

error: Content is protected !!