Tilburgse kermis 2018: nieuws!

Over 7 weken begint de Tilburgse kermis weer! In het lint zijn een tweetal opvallende wijzigingen: het gemeentehuis wordt verbouwd, daarom staan daar minder attracties dan je gewend bent en de Broxlaan (Spoorzone) is weer uit het lint gehaald. gry hazardowe maszyny za darmo De kermis staat nog wel een eind de Spoorlaan op, om de verbinding tussen de kermis en de spoorzone, het station en het centrum te behouden.

Kermis FM
De studio van Kermis FM gaat verhuizen. Na zeven jaar op het Piusplein zal de productie komend jaar terug zijn waar ze ooit begonnen: aan de voet van de Sint-Jozefkerk op de Heuvel.

[quote cite=”Arno Leblanc”] “We hebben jaren met veel plezier op het Piusplein gestaan. Maar de ruimte is er beperkt, nu we ook online en op tv veel meer zijn gaan doen. En bij de kerk werden we eigenlijk meteen weer warm onthaald!”[/quote]

Alle verbindingen kunnen makkelijker worden ingeprikt op het glasvezelnet en daarnaast is er ook ruimte om een soort campus te bouwen rond de studio.
Vanaf 20 juli is KermisFm weer terug, vanaf de nieuwe stek dus. Ze beloven veel leuks voor de tiende editie!

Festival
Het parkeerterrein tussen de Hall of Fame en Smederij wordt tijdens de kermis omgetoverd tot een waar festivalterrein. Afgelopen editie stond deze “roadshow” nog in het smalle straatje naast de MIDI, maar kwam daar niet echt tot uiting. Op het grotere terrein kan er meer en harder gefeest worden – al ligt het net even buiten het zicht van het kermislint. dom gry kasyno
Het concept is echter goed, compleet met foodtrucks en games zijn er meerdere area’s. Op de mainstage iedere dag acts en DJ’s die verschillende events en festivals vertegenwoordigen.

Bierhal
Net als vorig jaar staat de Bierhal op het Willemsplein en de programmering is inmiddels bekend gemaakt. 10 dagen lang kun je tot in de nacht feestvieren met onder meer DJ Coenio, Frank Smeekens, Anita Meier, Cooldown Cafe, Samantha Steenwijk en het dak gaat er natuurlijk weer af als op vrijdag de 27e Snollebollekes weer langs komt.

Rariteitencabinet
Tijdens de kermis komt het (gratis te bezoeken) rariteitenkabinet in expositieruimte NS16 (aan het NSplein – ik moest ook even zoeken, red.) te staan. Het wordt een enorme installatie, toeschouwers maken er een ‘vrolijke wandeling door de Tilburgse geschiedenis’. Het wordt een tentoonstelling met een knipoog.
In dit nieuw Tilburgs rariteitenkabinet genaamd ‘De Joazeetie!’ komen legendarische voorwerpen te liggen. darmowe gry hazardowe na telefon De laatste adem van koning Willem II bijvoorbeeld, de tas van Rooie Stien en een middenstip uit 1955. “De hele Tilburgse geschiedenis komt voorbij.”

Attracties
De attractielijst kent, zoals vrijwel iedere editie, nog wel wat wijzigingen en aanpassingen sinds de aankondiging in november.
Een van de afwezigen is helaas de Propeller, maar daarvoor terug is wel weer de 90m tower, kunnen we eindelijk eens op dat KermisFM VIP deck kijken!

De kermis in Tilburg, de Tilburgse kermis, begint vrijdag 20 juli en duurt tot en met zondag 29 juli 2018. Over de opening maken we de details later nog bekend!

error: Content is protected !!