Tilburg en Uden zoeken toenadering voor de kermis

Omroep Brabant

De Tilburgse kermis gaat samenwerken met de opkomende concurrent, Uden. Dat heeft kermiswethouder Joost Möller maandag gezegd in een interview met Omroep Brabant.

De kermis in Uden liet in het verleden al weten de kermis in Tilburg te willen evenaren. Volgens de Tilburgse kermiswethouder moeten de twee steden vooral de handen ineen slaan. “Ik denk meer in de trant van hoe we het product kermis kunnen verbeteren”, zegt Möller.

Hij vervolgt: “Zondag heb ik samen met mijn collega-wethouder uit Uden gedineerd. بطولات رونالدو مع البرتغال Tijdens het diner hebben we ideeën en de mogelijkheden voor samenwerking geïnventariseerd. جون هولدينغ Ook de kermiswethouders van andere grote kermissen in Zuid-Nederland waren daarbij aanwezig. Ik denk meer in kansen dan in bedreigingen.”

Trend
Samenwerken biedt volgens Möller mogelijkheden. “Waar we de handen in een kunnen slaan, doen we dat. In heel Nederland daalt het aantal bezoekers, maar Tilburg en Uden zijn twee groeiende kermissen. Laten we dan eens gaan kijken of we die trend gaande kunnen houden”, aldus de kermiswethouder.

Het is dus niet zozeer een uitwisseling van attracties of ervaringen op het gebied van de organisatie, danwel zoeken naar mogelijkheden om beide kermissen aantrekkelijk te houden en te laten doorgroeien. Wat voor zowel de gemeentes als de exploitanten natuurlijk een goede zaak is.

Verder noemde hij in het interview de hitte als grootste probleem deze kermis, die verder zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. لعبه جولف

2 Responses
  1. Willem Sodenkamp

    Wat ik niet goed vind is dat er van een attractie er soms 3 of 2 dezelfde staan. Zo krijg je wel de grootste kermis maar ik vind het nergens op slaan en de exploitant moet zijn inkomsten eigenlijk in 3 delen. Waarom komen er geen mooie Duitse exploitanten zij hebben zoveel mooie en nieuwe attracties. Ik ga elk jaar naar Düsseldorf en ook daar is het super gezellig en geen dubbele attracties en dat is wel beter vind ik. Liever 3 km kermis met mooie attracties dan 10 km met iedere keer weer een zelfde .

    1. De Duitse exploitanten leggen hun routes vaak voor meerdere jaren vast. Daar kunnen ze niet zomaar van afwijken. Het voorbeeld van Dusseldorf is een mooi voorbeeld van een pleinkermis. Op dat terrein staan grotere attracties, omdat die simpelweg niet in een binnenstad op te bouwen zijn. Er is simpelweg geen ruimte voor een 5-looper achtbaan.
      Overigens, ook in Dusseldorf staan altijd twee of drie break-dances, meerdere boosters en drie of meer autoscooters..

%d bloggers liken dit: