Roze, roze en roze op de Tilburgse Kermis

Kaartverkoop van start Roze camping en RozeMaandagExpress

Voor het eerst in de geschiedenis van de Tilburgse Kermis hebben bezoekers de mogelijkheid om te overnachten op een heuse Roze Maandag Camping. In de Muzentuin kunnen bezoekers op zondagavond 22 juli neerstrijken met hun tent.

RozeMaandagExpress
De gemeente zet dit jaar een speciale trein in: de RozeMaandagExpress. Een unieke en goedkope manier om naar de Roze Maandag in Tilburg te komen. In de ochtend vertrekt er een speciale Roze Maandag-trein vanuit station Amsterdam Centraal (met stopplaatsen in Utrecht Centraal en Den Bosch) naar Tilburg. Aangekomen in Tilburg lopen duizenden mensen in (roze) karavaan naar het Pieter Vreedeplein. Kaarten voor deze roze trein zijn verkrijgbaar via de VVV-site van Tilburg. Er is maar een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus koop snel een kaartje!

Roze Camping
Kamperen in het hartje van de Tilburgse binnenstad? Het kan tijdens de Tilburgse Kermis in de Muzentuin. Er zijn vijftig plekken beschikbaar. Wel een eigen tent meenemen. Uiterlijk dinsdag 24 juli 12.00 uur moet het ‘campingterrein’ weer leeg en schoon opgeleverd zijn Roze Maandag heeft dit jaar als thema ‘Dress Pink’. De organisatie zet een fantastisch feest neer voor een binnenstad bomvol mensen uit binnen- en buitenland. Edsilia Rombley doet de officiële opening op 23 juli op het Pieter Vreedeplein.
Wethouder Joost Möller (kermiszaken): “Roze Maandag is onlosmakelijk verbonden aan de Tilburgse Kermis. Een fantastisch, geweldig feest met een serieuze boodschap over de homo-emancipatie. Door het inzetten van de RozeMaandagExpress en het plaatsen van de Roze camping geven we Roze Maandag nog wat extra kleur.”

Hooggaatie
Tijdens de Tilburgse Kermis richt Bonheur het overdekte terras op de hoogste etage van het Stadhuis in als tijdelijk restaurant. Het restaurant krijgt de naam HOOGGAATIE eten & drinken. Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 juli kunnen liefhebbers van de kermis buiten dineren met prachtig uitzicht op de attracties en de stad Tilburg. Het diner vangt aan bij licht om 19:00 uur en sluit in het donker om 22:30 uur. Per avond kunnen maximaal 45 gasten het eten op hoogte beleven.
In 2004 exploiteerde Bonheur gedurende 3 maanden een tijdelijk restaurant in Westpoint, waar 10.000 gasten werden verwelkomd. Daarna volgden De StadsHeer en EnTrada. Laatste genoemde locatie wordt nog altijd gebruikt als locatie voor zakelijke bijeenkomsten.

Single Friday
De Tilburgse kermis krijgt dit jaar een nieuwe themadag: Single Friday. Er zijn 2,5 miljoen singles in Nederland. Vanaf 15:00 op 27 juli zijn de singles welkom in een witte outfit in de binnenstad van Tilburg. Hier kunnen zij elkaar ontmoeten in attracties, kroegen en bij de meetingpoints. De kroegen zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën en hebben verschillende programma’s, zo is er voor iedereen de geschikte kroeg.

Tweede kaartje gratis
Ook tijdens de kermis staan de winkeliers graag klaar om hun klanten te helpen. Er worden vanaf juli in verschillende winkels uit de binnenstad vrijkaartjes uitgedeeld bij besteding van een bepaald bedrag voor diverse attracties. De winkels die aan deze actie mee doen hangen begin juli een speciale raamposter op. Deze actie is een initiatief van Samenwerkende Tilburgse Ondernemers Binnenstad en de Gemeente Tilburg.

Tilburgse Kermis
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein ligt in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2012 duurt van 20 tot en met 29 juli.
Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli), Gehandicaptendag (26 juli) en Single Friday (27 juli). Kermis FM doet ook in 2012 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.

bron: gemeente Tilburg

error: Content is protected !!