Roze feestgedruis zet Tilburg op stelten

De Tilburgse binnenstad barst maandagavond al uren uit zijn voegen door het roze feestgedruis. rubyfortune Vooral een aantal bont verklede travestieten trekt veel bekijks tijdens de twintigste editie van Roze Maandag. العب لعبة En een speciale luchtballon (zie foto).

Op maandag is het overal in de binnenstad feest. De korte Heuvel is ‘het langste café van Nederland’ tijdens de kermis, bij café De Lollipop en De Popcorn staat er ‘veel roze’. En in de Stadhuisstaat zijn er diverse travestie acts.


Eerder op de dag opende kermiswethouder Joost Möller in de Bierhal het evenement dat ooit begon als een homo-integratiefeest, maar inmiddels is uitgegroeid tot een feest dat honderdduizenden bezoekers trekt.

De eerste feestvierders werden op maandagochtend rond 12 uur vanaf een podium voor het station verwelkomd door twee ‘zangeressen’. Daarna vertrok vanaf het station een stoet aan feestgangers naar de Bierhal op het Koningsplein, waar Roze Maandag om 13 uur officieel werd geopend.

Zanger Ferry Doedens, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, en zangeres Karin Bloemen traden in de Bierhal op. Daar overhandigde voorzitter Pepijn Moors van de Stichting Roze Maandag de voorzittershamer aan Naud van de Wijngaart. نتائج مباريات اليورو 2022

error: Content is protected !!