Record aantal bezoekers Tilburgse Kermis

Tussen de 1,5 miljoen en 1,6 miljoen mensen

Prachtig weer, geweldige attracties en een fantastische Roze Maandag hebben gezorgd voor een record aantal bezoekers aan de Tilburgse Kermis. Naar schatting 1,5 miljoen tot 1,6 miljoen mensen hebben van 20 tot en met 29 juli een bezoekje gebracht aan de allergrootste kermis van Nederland. مواقع ألعاب اون لاين

De Tilburgse kermiswethouder Joost Möller, blikt met een tevreden gevoel terug op het evenement: “Het is geen doel om zoveel mensen naar de kermis te trekken, maar dit aantal zegt wel veel. Het is een feest waar mensen graag naar toe komen. In Tilburg staan de mooiste en beste attracties, de horeca organiseert veel activiteiten en er komen steeds meer initiatieven van derden om iets te organiseren tijdens de Tilburgse Kermis. Single Friday is daar een goed voorbeeld van.”

Op Roze Maandag (23 juli) zijn naar schatting 375.000 mensen afgekomen. Daarmee is dit de best bezochte Roze Maandag ooit.
De Tilburgse Kermis wordt vanavond om 22.00 uur begraven. Dit gebeurt met het te water laten van de kermisbaar in de Piushaven en een grootse vuurwerkshow.

Feiten en cijfers
In tien dagen kermis is door het BAT (Brabants Afval Team) 146.000 kilo afval opgeruimd. Uit de plaskruizen – en goten is 21.000 liter urine afgevoerd. De politie heeft gedurende de kermis 47 aanhoudingen verricht.
Möller: “Op een normale stapavond in Tilburg zijn er gemiddeld tien aanhoudingen. Tijdens de kermis zijn er veel meer mensen op de been, dus dit is een relatief laag aantal. We mogen concluderen dat de Tilburgse Kermis voor een positieve sfeer zorgt.”

Ronald McDonald Huis
Voor het derde jaar is het Ronald McDonald Huis als goede doel verbonden aan de Tilburgse Kermis. Ook in 2012 werd het nodige gedoneerd. روبرت ليفاندوفسكي Energy On Tour (energieleverancier van de Tilburgse Kermis) schonk 5000 euro, beveiligingsbedrijf Profi-Sec 2000 euro en de eigenaren van kermisattractie Blik Tik hadden 1000 euro over voor het Ronald McDonald Huis. Verder doneerden ook de Stichting Roze Maandag en de organisatie van Single Friday geld aan het goede doel.

Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Tilburg kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het St. Elisabeth Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Leijpark.

Kermisexpositie in Paleis-Raadhuis
In het Paleis-Raadhuis werd voor de zevende keer (elfde keer in totaal) de kermisexpositie gehouden. Veertig vrijwilligers hebben gewerkt aan het neerzetten van schaalmodellen, wanden met oude krantenartikelen en andere kermisattributen. De kermisexpositie heeft dit jaar 20.000 bezoekers getrokken. Vooral de laatste dagen was er een behoorlijke toename van het aantal bezoekers, mede door het minder warme weer. القاب مانشستر سيتي

error: Content is protected !!