Raadsvragen over kermisattractie

Weet het college dat de kermisattractie Commander in Duitsland is afgekeurd en wordt geweerd van kermissen i.v.m. ernstige ongelukken in het verleden?
En zo ja, waarom wil kermiswethouder Joost Moller dan toch deze attractie naar Tilburg halen?

Lees verder bij het Brabants Dagblad

Noot redactie:

De Commander is een attractie van de Nederlandse attractiebouwer Mondial. Ondanks de zeer strenge veiligheidsnormen, zijn er vorig jaar twee incidenten geweest in Duitsland met deze attractie.
Uit onderzoek is gebleken dat het tweede incident voorkomen had kunnen worden en is de attractie uit voorzorg van de kermis gehaald. De Commander staat deze winter bij de fabriek in het Friese Terband, waar hij gereviseerd word voor nog vele jaren draaiplezier.

Het spreekt voor zich, dat hij weer moet voldoen aan de Nederlandse en later ook de Duitse keuring, voordat hij de weg weer op kan en mag.

Dat de attractie te koop staat heeft hier niets me te maken, hij staat al bijna twee jaar te koop – zoals vele kermisattracties die gewoon hun dagelijkse rondes maken.

We hopen dat de vele speculaties en aantijgingen jegens de exploitant of de attractie zelf stoppen, er zijn afgelopen jaren grotere gevaren op de kermissen te vinden geweest. gry hazardowe dla zabawy
Het heeft de exploitant ook vrij gestaan in te schrijven voor meerdere kermissen, dat doet vrijwel iedere exploitant. zakłady bukmacherskie Zowel Tilburg als Uden hebben in het verleden last gehad van afzeggingen omdat een andere stad aantrekkelijker bleek of beter in de route paste. Nu het om een publiektrekker gaat, wordt er ineens van de toren geblazen. Uden wist van te voren dat ze gingen overlappen met Tilburg en dat dus niet alle zaken beschikbaar kunnen zijn voor Uden. Omgekeerd is al gebleken dat er veel minder inschrijvingen waren wegens uiteenlopende en inmiddels bekende redenen. zaklady online lotto

error: Content is protected !!