Nog geen primeur op kermis Tilburg

De voorverpachting van de Tilburgse Kermis voor volgend jaar heeft voor het eerst in haar geschiedenis geen enkele primeur – in de zin van ‘nog nooit vertoond in Tilburg’ – opgeleverd.

Zeven kermisexploitanten, onder wie drie uit Duitsland, schreven 26 november in met negen attracties. Daarbij leken de ‘Adrenalin’ en ‘Joker’ van de firma F. Bügler uit Plaidt nieuw, maar het blijken een vrije-valtoren en snelheidsmolen à la de ‘Blower’ te zijn.


M. Schneider uit Dippstadt schreef in met de ‘Pirates Adven-ture’. Dit fraaie loopspookhuis heeft jarenlang onder exploitatie van Th. Boesveld uit Alphen aan de Rijn op de Heuvel gestaan. De attractie ‘Skyflyer’ van F. van de Wiel uit Vlijmen is wel nieuw voor Tilburg; het betreft een 30 meter hoge zweefmolen zoals de ‘Around the World’ van J. van de Beek uit Zaandam, die Tilburg de laatste jaren ook al bezocht. Derde Duitser is H. Langhoff uit Plettenberg met de attractie ‘Top Spin no 2’, een fraaie schommelattractie waarmee Tilburg in de jaren ‘90 werd overspoeld. ivermectin beximco Voorts schreven in: J. Otten uit Bergen op Zoom met de ‘Dominator’, J. idexis ivermectin van de Beek met de ‘ Soundmachine’ en J. Korten uit Weert met de ‘Eclipse’, een soort ‘Booster’. ivermectina superama Volgens een gemeentewoordvoerder slaat ook de kredietcrisis in kermisland toe en durven kermisexploitanten minder snel gloednieuwe attracties te kopen. Maandag maakt de gemeente bekend welke drie attracties naar Tilburg komen. De voorverpachting geldt voor het Besterdplein, Koningsplein en het ‘Spoorplein’. De reguliere inschrijving voor deze kermis heeft eind januari plaats.

error: Content is protected !!