Liefst 20 feestjes in de stad tijdens de Roze maandag!

De Roze maandag bestaat al meer dan 25 jaar op de Tilburgse kermis. Het accent is in de loop der jaren wat meer van de kermis af komen te liggen. En hoewel de gemeente nog graag de bezoekers bij de kermisvierders optelt, er komen inmiddels meer dan genoeg mensen alleen voor een van de 20 feestjes elders in de stad of langs het kermis terrein.

Weersafhankelijk
Afgelopen jaren bleek maar weer eens hoezeer de bezoekersstroom op de Roze maandag afhankelijk is van het weer. Te nat is niet goed, dan zit iedereen in de kroegen en te warm is ook niet goed, dan is iedereen na een hete middag al moe en is het merkbaar rustiger in de avond.
Als we zo alle events op een rijtje zetten, dan is er eigenlijk heel de dag door wel voor ieder wat wils.

Start
Volgens traditie begint Roze Maandag steevast met de Roze Karavaan, dit jaar omgedoopt tot de Pride Walk. De roze bezoekers stromen vanuit het hele land naar het Centraal Station in Tilburg. Vanaf daar loopt de roze stoet dwars door de binnenstad naar het Piusplein. Hier gaat het feest van start! Tijd: 11.00 uur verzamelen, 12.30 uur starten. Route: Station – Stationsstraat – Radiopleintje – Heuvelstraat – Piusplein.

19 feestjes te gaan
We sommen ze even bijna allemaal op: Holy Pink (18+, muzentuin, heel de dag) – Drag shows (stadhuisstraat, heel de dag) – Stout! (korte heuvel, heel de dag) – Desperados road show (Spoorzone, heel de dag) – Ginn Fizz Outdoor (Oranjestraat, tot 4u maar liefst) – Amstel bierhal (heel de dag, zie ook onze agenda) – Pink Square (Piusplein, heel de dag) – Lollipop Outdoor Extravaganza (Paleisring, tot 4u maar liefst) – Kermis te water (Piushaven, vanaf 16u) – Donuts! by Phillip (cafe Philip vanaf 22u) – Drag queen express (rondje maken in de Drag-train – inschrijven) – Gay Karaokay (Hall of Fame, Spoorzone van 21u tot 1u) – Holy After(party) (Studiozaal Schouwburg, vanaf 0u00) – enzovoorts enzovoorts.. tal van kroegen hebben een podium buiten staan, hebben roze drankjes, roze bier en vooral goede zin om iedereen een fijne dag te bezorgen!

De Roze maandag is dit jaar op maandag 23 juli. De Tilburgse kermis start vrijdagmiddag 20 juli en duurt tot en met zondagavond 29 juli.
De opbouw is te bekijken vanaf dinsdagavond 17 juli. Om 20:00 mogen de vrachtwagens het terrein op om te gaan bouwen.

error: Content is protected !!