‘Kermiszaterdagen tot 2 uur’ en overig nieuws

Het gemeentelijk kermisteam stelt voor om de attracties op de beide zaterdagen tijdens het evenement een uur langer te laten doordraaien. لعبة طاولة محبوسة بدون نت Nu mogen de exploitanten tot 1 uur hun klanten laten zwieren en zwaaien.

“We hebben goede ervaring met de nachtkermis van dit jaar”, zegt een gemeentewoordvoerder. “Daar ga je dan over nadenken en de kermis tot 2 uur laten doordraaien is daar het uitvloeisel van.” Dit jaar mocht de kermis een keer 200 minuten langer open blijven. Tot 4.20 uur om precies te zijn, omdat Tilburg dit jaar 200 jaar stadsrechten heeft.

Het bleef lang druk, al waren er na 1 uur wat attracties dicht en ging de kermisnacht uit als een nachtkaars. Sluiten om 4.20 uur is te laat, maar tot 2 uur is er nog genoeg volk op de been op de zaterdagen. Zeker als het goed weer is, aldus het kermisteam, dat zijn voorstel nog door college en raad goedgekeurd moet zien worden. Dat zal mede afhankelijk zijn van de eventuele weerstand vanuit de binnenstadbewoners.

Het betekent twee uur langer overlast en daar zitten ze niet bepaald op te wachten. Om de weerstand in kaart te brengen heeft Bewonersbelangen Centrum Zuid/Stadshart een enquêteformulier in de bus gedaan bij bewoners van dat gebied. Het gemeentelijk kermisteam heeft overigens nog een voorstel in petto.

Het wil de bierhal verplaatsen naar het Koningsplein, waar de nodige flats omheen staan. Dit jaar stond de bierhal op de Spoorlaan, schuin tegenover Interpolis. نتائج مباريات اليورو 2023 Voorheen stond de hal naast de Heikese kerk. Daar moest die weg, omdat de gemeente ruimte nodig had om grote attracties te plaatsen. المنتخبات الفائزة بكاس العالم Dat is ook de reden waarom de bierhal volgend jaar niet op de Spoorlaan terechtkan.

Het kermisteam wil op de locatie tegenover Interpolis een superattractie plaatsen die eventueel in beeld komt via de voorverpachting. Een dergelijke attractie is zo zwaar dat die niet op de pleinen in de binnenstad terechtkan. Of ze zijn te klein of het dak van de parkeergarage – zoals dat van het Koningsplein – kan het gewicht niet dragen.

Om een superattractie op de Spoorlaan te plaatsen is het waarschijnlijk wel nodig die niet op dinsdagavond af te sluiten, maar al op maandagochtend. Om een superattractie bij de start van de kermis op vrijdagavond klaar te laten zijn, kan die extra opbouwtijd nodig hebben.

error: Content is protected !!