Kermisbond: cafés zondag eerder dicht

Het voorval waarbij een 36-jarige kermisexploitant zondagavond met zijn vrachtwagen gevaarlijk inreed op feestvierend publiek in de Tilburgse Stadhuisstraat had volgens Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond voorkomen kunnen worden als de cafés op hetzelfde moment zouden sluiten als de attracties. “Dat heeft onze bond vorig jaar al voorgesteld, maar er is geen gehoor aan gegeven.


Dit had nooit mogen gebeuren, begrijp me goed, maar het is moeilijk om attracties af te breken als bezoekers nog aan het feesten zijn. سباقات

De exploitant van de Swing Mill reed zondagavond tegen 01.15 ur achteruit de smalle horecastraat in omdat hij zijn attractie wilde gaan afbreken. لعبة الطاولة 31 Hij gaf een spuit gas toen verongelijkte omstanders plastic glazen met bier in de cabine van zijn vrachtwagen gooiden. Daarbij reed de man een hangtafel omver en een aantal mensen moest wegduiken om niet onder de banden van de truck terecht te komen. Een vader wist zijn twee kinderen juist voor de vrachtwagen weg te trekken.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat het voorstel van Boots zal worden meegenomen tijdens de evaluatie van de kermis, maar dat fout gedrag van een exploitant nooit een reden kan zijn om beleid aan te passen. “Die man had zich gewoon moeten gedragen. Je kunt niet alles goed praten. اللاعب اغويرو ” Bovendien, zegt de woordvoerder, zijn er behalve belangen van exploitanten ook andere belangen.

De exploitant zit nog vast. Zijn vriendin Diana Haak zegt dat er voor haar partner geen andere mogelijkheid was dan om met de truck door de Stadhuisstraat te rijden. ” Onze oplegger kan niet door de Heuvelstraat. Bovendien is het elk jaar trammelant in de Stadhuisstraat. Er waren veel dronken mensen op straat en die hebben mijn vriend bedreigd. Hij durfde de vrachtwagen niet meer uit. Ik heb toen de politie gebeld. Omdat ze aan zijn vrachtwagen zaten en een knipperlicht vernielden, werd hij pissig. Maar hij reed niet zo hard als die zatlappen nu beweren. Bovendien heeft hij niemand geraakt. Mensen hebben er geen begrip voor dat wij onze attractie ’s nachts moeten afbreken.”

bron: brabantsdagblad.nl

error: Content is protected !!