Kermis FM: live radio, evenementen en artiesten

Kermis FM keert terug op de Tilburgse Kermis. Naast een radiostudio met live radio door jong talent en gevestigde namen, pakt de organisatie dit jaar groots uit met een podium vol live-optredens en evenementen. Op het nieuwe Kermis FM-podium op het Tilburgse Piusplein treden dagelijks artiesten en dj’s op. Hun programma’s en optredens worden uitgezonden op Kermis FM. Dit jaar staat die studio op de hoek van het Piusplein en de Paleisring.


Voorgaande jaren konden bezoekers van de Tilburgse Kermis al live meegenieten via de ether en via internet. Ook dit jaar blijft de nadruk liggen op radio maken door (jong) talent en gevestigde namen. Maar de organisatie breidt spectaculair uit. “Naast het radio maken wilden we dit jaar wat extra’s doen”, zegt voorzitter Arno Leblanc van de Stichting Kermis FM. “We gaan dus niet alleen tien dagen knallen op de radio, maar ook op het Kermis FM-podium. Daarnaast zorgen we voor beeld bij het geluid. Onze medewerkers maken filmpjes over de grootste kermis van de Benelux. Deze zijn weer op onze site te zien.”

Voor het derde jaar op rij maken ervaren medewerkers en aanstormend talent radio op en over de kermis. Het plein biedt ruimte aan live-optredens van verschillende artiesten. Deze optredens organiseert Kermis FM samen met de horeca van het Piusplein.

“We zijn intussen een bekende naam op de Tilburgse kermis. Dat merken we niet alleen aan het enthousiasme van exploitanten, maar ook van de gemeente, de horeca en onze partners. Samen met het Brabants Dagblad verzorgen we het laatste nieuws en zenders als Omroep Brabant en 100%NL maken een live-uitzending vanuit onze studio”, zegt Leblanc. Kermis FM is al drie jaar een kweekvijver voor radiotalent. “Via social media gaan we op zoek naar vrijwilligers. Dit is voor hen een geweldige kans om leuke, spontane radio te maken in een professionele omgeving.” Kermis FM werkt weer samen met BNN University. Daarnaast verzorgen jonge talenten van de NOS de beeldregistratie.

Kermis FM opent de deuren op 22 juli om 14.00 uur. Vanaf dan is het station 24 uur per dag te beluisteren in de Tilburgse ether en ook op www.kermisfm.nl.

2 gedachten over “Kermis FM: live radio, evenementen en artiesten”

 1. hallo,

  zou het mogelijk zijn om een optreden te verzorgen bij kermis fm

  ik ben al 25 jaar artiest en heb pas een nieuwe cd single gemaakt
  jaren geleden heb ik ook al eens op de kermis opgetreden
  m.v.g john chimney

 2. Beste Redactie,

  Is er een mogelijkheid dat ik a.s. zaterdag 16 augustus op kan treden op de Tilburgse Kermis 2011?
  Mijn optreden bestaat uit: diverse muzieknummers fluiten op mijn vingers.

  Graag zie ik uw reactie tegemoet.

  Muzikale groeten,

  Henry Glissenaar
  Artiestennaam: kunstfluiter Henry

  telefoon: 030-2883216
  06-30545408

Reacties zijn gesloten.