Kermis 2021 gaat door!

[Persbericht gemeente:] De Tilburgse kermis 2021 gaat door in aangepaste vorm. Bezoekers kunnen weer zwieren en zwaaien op een van de 2 kermisterreinen tussen de Paleisring en het Besterdplein. Deze Vakantiekermis is ruimer van opzet dan in 2020.

‘’Het wordt kleiner dan een reguliere kermis, maar wel groter dan vorig jaar’’, belooft Dols. Er komen zo’n 140 attracties, 70 procent minder dan tijdens een gewone editie.

“Kermis is onlosmakelijk verbonden met Tilburg en de kermisliefhebbers”

Rolph Dols

Volgens Dols komt er zo’n drie kilometer aan kermislint, verdeelt over twee plekken in de stad. Het eerste deel loopt van het Stadhuis tot ijssalon Intermezzo. En voor het tweede deel moet je naar het het NS plein, het Besterdplein en de Burgemeester Brokxlaan. Op de Besterdring en het Koningsplein komt dit jaar dus geen kermis.

De Tilburgse kermis is van 16 juli t/m 25 juli.

Kermis en Tilburg onlosmakelijk verbonden 

Kermiswethouder Rolph Dols is blij dat er ook dit jaar een kermis is. “Kermis is onlosmakelijk verbonden met Tilburg en de kermisliefhebbers. Een echte Tilburgse Kermis zit er nog niet in, maar op deze manier verwachten we toch een gezellige en veilige kermis te kunnen organiseren. De komende weken gaan we met alle betrokkenen samen invulling geven aan de Vakantiekermis.” 

De vakantiekermis van 2020 – (fotograaf: A. van Hulten) Klik hier voor meer foto’s!

Maatregelen

In juli zijn er naar verwachting nog een aantal coronamaatregelen van kracht. Daarom is er op de Vakantiekermis meer ruimte tussen de attracties en is het kermisterrein ook dit jaar nog omsloten met hekken. Bij de toegangspoorten wordt het aantal bezoekers geteld, zodat het niet te druk wordt op het kermisterrein. Zo zorgt de gemeente ervoor dat bezoekers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Geen toegangstest voor kermis

Het kermisterrein wordt geen ‘testen met toegang – locatie’. Wel vinden er diverse side-events plaats zoals Desperados Roadshow en Holy Pink waarbij toegangstesten noodzakelijk zijn. Roze maandag gaat helaas niet door dit jaar. Wel heeft Stichting Roze Maandag een mooi digitaal alternatief: bij Kermis FM organiseren ze op 19 juli (samen met de Stichting Roze Maandag en Theaters Tilburg) een spectaculaire Roze Maandag Show!.

STADSBOS

De kermis in de binnenstad is niet de enige kermis deze zomer in Tilburg. Net als vorig jaar komt er eind juli een nostalgische kermis bij De Zeven Geitjes in Stadsbos013. Het moet een kermis worden voor jong en oud met onder meer een zweefmolen, een rups en een reuzenrad.

OPENINGSTIJDEN

De kermis komt er van vrijdag 16 juli tot en met zondag 25 juli. In de weekenden zijn de attracties open tussen 13 en 23 uur. Doordeweeks gaat de kermis een uurtje eerder dicht, om 22 uur. Kijk hier voor een overzicht.

error: Content is protected !!