Jamai op de Roze maandag

Roze Maandag komt steeds dichterbij.

Stichting Roze Maandag is daarom vol in de weer om deze dag een goede invulling te geven. De aftrap van het gay-evenement op 20 juli 2009 wordt gegeven op het Pieter Vreedeplein. Aansluitend is er een optreden van voormalig Idols-winnaar Jamai. Ook zal Maggie MacNeal, zangeres van Mouth & MacNeal, namens het Aids Fonds een reuze roze wuppie aanbieden aan de burgemeester. De officiële opening begint om half één.


Zichtbaar
Roze Maandag is ooit begonnen als een homo-integratie feest. Een dag waarop homo’s ongestoord konden laten zien wie ze waren. In de loop van de jaren is deze dag uitgegroeid tot een dag waarop jaarlijks ongeveer 350.000 mensen uit alle windstreken de kermis bezoeken. Met het thema ‘Be gay for a day’ roept stichting Roze Maandag iedereen op om zich zo kleurrijk mogelijk uit te dossen. Zo kunnen zowel de bezoekers, de kermisexploitanten als de Tilburgse horeca de homo-integratie zichtbaar maken door er samen een roze feest van de maken.

Jamai
Met een spetterend optreden van Jamai worden de festiviteiten van 20 juli afgetrapt. Jamai won in 2003 de allereerste editie van Idols. Met zijn viervoudige platina debuutsingle ‘Step Right Up’ stond Jamai wekenlang op nummer 1 en sleepte hij een Edison-Nominatie in de wacht. Jamai is tegenwoordig meer bekend van de musical. Zo speelde hij onder andere in Jesus Christ Superstar en in de Wiz. Sinds 2008 staat hij op de planken met de wereldberoemde musical Les Miserables.

Wuppies
Traditiegetrouw worden ook dit jaar op Roze Maandag weer de Roze Wuppies verkocht. De opbrengst uit de verkoop van deze grappige roze pluizenbolletjes komt geheel ten goede aan het Aids Fonds. Met een kleine gift kan iedereen zo het Aids Fonds helpen in de strijd tegen hiv en aids.

Nachtwerk
Na de opening zullen er op diverse locaties door heel de stad verschillende feesten los barsten. Het programma is nog niet bekend, maar de het feestgedruis zal tot diep in de nacht duren. Voor mensen buiten de stad die met de trein komen is er dit jaar een primeur. Zij kunnen ’s nachts gebruik maken van de nachttrein.

Bron: Gemeente Tilburg

error: Content is protected !!