EHBO mijdt de “kermisnacht”

De vrijwilligers van EHBO-vereniging mijden de Tilburgse kermisnacht op zaterdag 24 juli. “Ze vinden het te gevaarlijk”, zegt voorzitter Erik Scholten.

Volgens een woordvoerder hoorde de gemeente pas begin deze week dat de vrijwilligers om 1 uur ’s nachts hun werk staken op 25 juli. De kermisnacht, die dit jaar voor het eerst gehouden wordt, duurt tot 4.20 uur.


Volgens de gemeentewoordvoerder neemt de leiding van het GHOR – de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen – snel contact op met Petrus Donders. “Die vereniging verzorgt al jaren het EHBO-werk en we hopen dat we er uitkomen. لعبة ليدو الحقيقية

Volgens Scholten zijn er echt geen vrijwilligers te vinden. “Ze voelen zich onveilig omdat mensen alcohol drinken.”

Mochten de Petrus Donders-vrijwilligers voet bij stuk houden, dan moet de gemeente op zoek naar een alternatief. “Een andere organisatie”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Scholten: “Ook bij collega-verenigingen zijn geen vrijwilligers te vinden.” De nood bij de gemeente is hoog, want die is verplicht om EHBO-mensen in te zetten bij evenementen. اسرار الروليت

De kermis begint volgende week vrijdag en duurt tot en met zondag 25 juli. Omdat Tilburg dit jaar viert dat het twee eeuwen stadsrechten heeft, wilde de gemeente daar ook iets mee op de kermis doen.

Tijdens de kermisnacht komen er tweehonderd minuten bij en wordt de sluitingstijd 4.20 uur. Normaal sluit de kermis om 1 uur ’s nachts. دانيال الفيس De horecazaken in de Tilburgse binnenstad mogen tot 4 uur open blijven.

error: Content is protected !!