De kermis vertrekt weer..

TILBURG – De Tilburgse kermis 2010 was drukker dan vorig jaar, maar verliep een stuk rustiger. Direct na sluiting van de kermis begonnen de exploitanten hun attractie in te pakken. Maandagmiddag was het meeste al weg. Ook de hit van 2010, de TestStrecke, wordt ingepakt voor de volgende ritjes buiten Tilburg.


Ondanks de grote mensenmassa’s, volgens de organisatie trok het tiendaagse evenement ruim 1 miljoen bezoekers, waren er weinig incidenten. Er werden in totaal 27 mensen aangehouden; vorig jaar waren dat er zestig.
“We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde kermis”, concludeert kermiswethouder Joost Möller (VVD). De fatale valpartij van de 36-jarige Eindhovenaar van het spookuis Spuk in de nacht van donderdag op vrijdag, werpt volgens hem wel een smet op het evenement. “Het is in onze ogen een noodlottig ongeval geweest dat je niet kunt voorkomen.”

De organisatie wil geen uitspraken meer doen over exacte bezoekersaantallen. “De onzekerheid bij de schattingen is behoorlijk groot. Als je een goede schatting wilt geven dan moet je met hele uitgebreide methoden werken. Die zijn ontzettend kostbaar.” Wel kon Möller zeggen dat er tussen de één en anderhalf miljoen mensen de kermis hebben bezocht. Zeven dagen was het drukker dan vorig jaar, drie dagen minder druk.

Volgens Jan Boots van de Nederlandse Kermis Bond was het drukker maar hebben de bezoekers minder geld uitgegeven. “Mensen zijn selectiever geworden. Toch zijn we gezien de economische omstandigheden niet ontevreden.”

2 gedachten over “De kermis vertrekt weer..”

  1. woonachtig in mexico sinds 5 jaar vond ik persoonlijk het jammer dat de dagelijkse nieuwsbrief nergens op sloeg
    elke dag het zelfde en geen enkele toevoeging of link

  2. ben 2x op de tilburgse kermis geweest dit jaar en ik moet zeggen dat tilburg ieder jaar weer een van de mooiste kermis is, super attracties uit buitenland. hopelijk volgende jaren weer.er is alleen geen infopunt hoe je aan de kermiskrant kunt komen, dat is ieder jaar een gezoek naar die krant. hans. enschede

Reacties zijn gesloten.