Datums & Tijden

Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli 2019 is het weer tijd voor de Tilburgse kermis!

10 dagen lang het grootste evenement van de Benelux. Grootser en gevarieerder dan ooit!

Dit jaar ligt de nadruk op een zeer gevarieerd aanbod, flink wat randactiviteiten. Check de agenda.
De hele Binnenstad van Tilburg vormt het kermisterrein: van het Besterdplein via NS-plein naar de Heuvel. Van het Piusplein via het Stadhuisplein tot Koningsplein en dit jaar nog een stuk van het station naar het centrum. Dat zie je op onze plattegrond.

Openingstijden attracties Tilburgse kermis 2019:

Vrijdag 19 juli: 15.00 – 01.00 uur
Zaterdag 20 juli: 12.00 – 01.00 uur
Zondag 21 juli: 13.00 – 01.00 uur
Maandag 22 juli: 12.00 – 01.00 uur
Dinsdag 23 juli: 12.00 – 01.00 uur
Woensdag 24 juli: 12.00 – 01.00 uur
Donderdag 25 juli: 12.00 – 01.00 uur
Vrijdag 26 juli: 12.00 – 01.00 uur
Zaterdag 27 juli: 12.00 – 01.00 uur
Zondag 28 juli: 13.00 – 23.00 uur

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur lagere ritprijzen.

Voor meer info check de AGENDA en als je van buiten de stad komt dan even de bereikbaarheid checken!

Datums
De kermis is sinds 1969 de laatste volle week van juli:
19 t/m 28 juli 2019
17 t/m 26 juli 2020
23 t/m 31 juli 2021
22 t/m 30 juli 2022
21 t/m 28 juli 2023

43 gedachten over “Datums & Tijden”

 1. Wat zijn de rit prijzen? We komen over uit Ierland en ik wilde mn kinderen eens een echte kermis laten zien. Maar wil ook wel weten hoeveel ik moet budgeteren. Ik heb de verlaagde tarieven gezien maar zou ook graag de volle prijzen weten.

 2. Datums???? hahahahhahahahah stelletje ongelofelijke sukkels daar in Tilburg. kennen niet eens goet nedelands schreive.

  • Ik denk dat onze jophnny dat gewoon expres heeft gedaan hoor. De laatste 3 woorden zijn fout 🙂

 3. hallo ik het kellyjane ik wil met wat vriednnen naar tilburg komen want ik wil de kermis thomsbegen komt toch op ttrieden dat like mijn leuk x kellyjane en mijn vriednnen lisannebravenboer woond daar in tilburg x

 4. Even een verbetering ten aanzien van de site, het woord “datums”onder het kopje “datums en tijden” bestaat niet, het meervoud van datum is data.

 5. Op Roze maandag ben ik helemaal uit Utrecht naar Tilburg gekomen om die grote feest te beleven..heel gezellig, alleen kan ik die attractie waterballs niet vinden. Jammer!!!

 6. hoi mensen ik vind wel als iemand een beperking heeft of chronische als ie in de attractie wil of in de reuzenrad of er mensen zijn van de kermis om een handje te helpen als iemand geen trap op kan maar dat doen ze niet ik vind dit wel jammer oke die helpen niet goed de kermis is toch op zondag afgelopen respect hebben die ook niet dit wil ik wel ff zeggen zo is de kermis toch

  • Nee,dat is niet waar,veel beperkte denken,Daar kom ik toch niet in,maar je moet het dan gewoon aan de jongens,die daar werken vragen,als het dan niet kan,moet je later terug komen,als het rustiger is,dan heeft het personeel meer tijd,om mensen er in en uit te helpen

 7. Hoe komt het dat er bij “data” staat dat de kermis sinds 1969 de laatste volle week van juli gehouden wordt en dat bij “wist je dat” net hetzelfde staat, alleen sinds 1965?

 8. Kan iemand mij vertellen wanneer tot wanneer de Tilburgse kermis in 1968 was? Ik zoek hiet al heel lang naar en kan het maar niet vinden. Bij voorbaat dank!

  • omdat De Tilburgse Kermis de grootste kermis is van de beneluxe vandaar dat de kermis zo leuk is

 9. Ben met twee volwassenen en twee kinderen geweest en we waren met een stuk pizza en patatje als avondeten 430 euro kwijt op 1 dag. Dan de benzine er nog heen…dus je mag wel wat budgetteren voor zo’n dagje. Het is wel leuk!
  Ellen uit Amsterdam.

  • Ja dat bedrag ben je er wel voor kwijt,Ik heb er zelf gewerkt,en voor mij is alles gratis,maar ik kreeg van de baas geen tijd,om op de kermis rond te lopen,maar ja,het is leuk,maar het is met een paar kinderen wel een duur dagje

 10. Ik heb verleden jaar ook op de Tilburgse kermis gewerkt,(Shake&roll),en als ik zag,dat iemand probleemen had met instappen,door een beperking,of niet snel genoeg was,doordat de grote jongens sneller zijn,dan hield ik de gondel vrij,en zorgde(en hielp)ik die persoon,zodat die ook een kans had,om er in te komen.Ook al moet het in en uit stappen zo snel mogelijk gaan,de kermis is er bij mij voor iedereen

 11. Ik wou toch niet iets aan die discussie van onze Nederlandse taal toevoegen 🙂

  Dat hangt van de betekenis af. Als je het hebt over een datum op de kalender (13 januari 1999), dan spreek je in het meervoudmeestal over datums. Maar data is ook mogelijk. Als je het hebt over gegevens, bijvoorbeeld in een geautomatiseerd bestand, dan spreek je over data.

  Toelichting:

  Het woord datum als aanduiding voor een bepaalde dag is al erg lang ingeburgerd. Vandaar dat het Nederlandse meervoud datumsal heel gewoon is.Het gebruik van data voor gegevens is nog betrekkelijk recent. Hetenkelvoud datum is in de betekenis ‘gegeven’ niet gangbaar. Dat verklaart waarschijnlijk dat veel mensen denken dat dataenkelvoud is (de data is ontoegankelijk). Zij maken dan als meervoud: data’s. Die vorm is fout, want we hebben daar te maken met een dubbel meervoud. We zeggen of schrijven ook nietmusea’s of centra’s.

  Succes spelmeesters 😉

Reacties zijn gesloten.