Botswagens, kermiscolumns en miniatuurkermis in Tilburgs paleis

Voor de dertiende keer zal Stichting Kermis-Cultuur Nederland een kermisexpositie in Tilburg organiseren. ivermectin fleas dogs   Het historische Paleis- Raadhuis zal tijdens de Tilburgse kermis van 18 juli tot en met 27 juli 2014 weer geheel in het teken staan van de rijke kermisgeschiedenis.  De expositie komt tot stand in opdracht van de gemeente Tilburg.

Waar buiten het Paleis-Raadhuis de nostalgische kermis voor volop plezier zorgt vindt u binnen in het mooie paleis een interessante expositie. Tientallen werkende miniatuur kermisattracties kunt u bewonderen. Verbaast u aan de bootjesmolen, de spin en de zweefmolen in het klein. ivermectin horse chemical burn

Dit jaar staat de autoscooter centraal op de kermisexpositie.  Op bijna elke kermis is deze attractie te vinden.  De autoscooter is al decennia op de kermis te vinden.  Al in de jaren dertig van de vorige eeuw konden kermisbezoekers genieten van deze attractie. Al was het toen juist de bedoeling om niet te botsen. Tegenwoordig reizen er naar schatting zo’n 70 exemplaren in ons land van dit attractietype.  En de ene autoscooter is de andere niet qua decoratie, aankleding, muziek en bots wagentjes.  Met oude autoscooterwagens en tientallen foto’s wordt de geschiedenis van de autoscooter getoond.  Botsplezier verzekert in het  Tilburgse paleis.  Wist u dat er vroeger orgels stonden bij autoscooters die voor de muziek zorgden ? U zult het nodige ontdekken over de geschiedenis van de autoscooter en de kermis.
Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling, op zaterdag 19 juli rond 14.00 uur,  zal de Piet Maes prijs uitgereikt worden.

Piet Maes, Tilburger in hart en nieren, was een eersteklas kermisfan die belangeloos opkwam voor de kermis en deze volop promootte. how to get ivermectin in ontario canada   Dit jaar zal deze prijs voor de negende keer worden uitgereikt. Eerder werd deze prijs o.a. uitgereikt aan de kermisaalmoezenier, oud-kermiswethouder Hans Jansen en journalist Lauran Wijffels.

Tijdens de opening zal ook een nieuwe boekuitgave van kermisjournalist Lauran Wijffels gepresenteerd gaan worden :  ‘Ker-miss’ en 50 andere kermiscolumns van Lauran Wijffels’. Uit de honderden verhalen en anekdotes die Lauran schreef heeft de auteur 51 columns uitgezocht.  Tezamen met de nodige kermisfoto’s zal dit boek een must-have zijn voor de kermisliefhebber.  Het boekje zal ook te koop zijn op de kermisexpositie tijdens openingsuren. Ook andere interessante kermisboeken zoals het boek over stoomcarrousels en L”Autopede  zullen te koop zijn.

De kermisexpositie gaat open op 18 juli ’s-avonds. Op 19 juli is de officiële opening om 14.00 uur waarna de expositie elke dag open is van 13.00 tot 22.00 uur. De uitzondering is dat op de laatste kermiszondag 27 juli de deuren al om 20.00 uur dichtgaan.
U bent van harte welkom om de kermisexpositie te bezoeken. Entree is gratis. Geniet van de attributen, honderden foto’s en tientallen draaiende miniatuurattracties. U zult met plezier genieten van de lachspiegels en het plezier dat kermis al decennia biedt.

error: Content is protected !!