Bijna-ongeluk met Katapult op kermis Tilburg

Op de Tilburgse kermis is zondagavond een bijna-ongeval gebeurd met de attractie Katapult op de Heuvelring, naast café Philip. Vlak voordat de bol de lucht in werd geschoten, brak aan één kant een van de twee elastieken.

Kevin van Os (20) zat op dat met zijn vriendin in de bol: “Die schoot alle kanten op. Toen ik eruit kwam, stond ik te trillen op mijn benen.” Volgens exploitant Victor de Bruyne van de Katapult, zijn de passagiers niet in gevaar geweest. “Er zat nog een elastiek aan die kant, en een veiligheidslint.” De passagiers kregen hun geld terug. De Bruyne: “En ik heb meteen het kapotte elastiek vervangen.

redactie: er is ook een video opgedoken van een eerdere mislukte lancering – de magneet schoot los en viel met een grote klap op het podium. Als deze het publiek in was gevallen, had dat fatale gevolgen kunnen hebben.

6 gedachten over “Bijna-ongeluk met Katapult op kermis Tilburg”

 1. link naar movie is wel interesant
  zegt meer dan stuk tekst

  maar deze zaken zijn wel te verwachten ding hangt aan kabels die alle ruimte hebben om ergens heen te gaan
  dit keer echter niet een elastiek dat om de paal heen slaat
  wel een keer gehad toen hij bij stadhuis stond

 2. ‘k Ga liever naar een pretpark, komt mij iets vertrouwder over. Kermisattracties worden telkens maar uit elkaar gehaald en weer opgebouwd. “Hé, jij zou toch dan boutje erin draaien? Ik dacht dat jij het zou doen!”

  Dit ongeval (da’s geen bijna-ongeluk) zou nooit mogen, dus verbannen die exploitant. Ook het “personeel” leek nergens op!

  • Het is niet alleen maar lichtjes en feest, dit – en ook dat ongeluk op het spookhuis – hoort ook gewoon bij een drukke kermisweek.

 3. De kans dat dit ongeluk gebeurt is klein maar hij is er tog!

  bij ons op de kermis drukte een man op de vregendelaar op de beugels en gingen ze los
  gelukkig zat hij met een riem vast en nog een kruisriem!

  wij hebben jammer genoeg bijna nooit meer een katapult in assen!

Reacties zijn gesloten.