Politie / Veiligheid

Een veilige kermis

De politie van het district Hart van Brabant is tijdens de tien kermisdagen met extra mensen op en om de kermis op de been om te zorgen voor een veilige kermis. Het district Hart van Brabant wordt hierbij ondersteund door andere teams uit de eenheid Zeeland-West Brabant en door de Landelijke Eenheid politiediensten. Tijdens de kermisuren en de horecanachten is de politie zowel voor als achter de schermen actief om te zorgen voor uw veiligheid. Hieronder staat een aantal zaken die voor u als bezoeker van belang zijn. Wij wensen u in ieder geval een plezierige en veilige kermis toe!

Bereikbaarheid Politie
Bezoekadres voor alles wat met de kermis en de omliggende horeca te maken heeft:
Politiebureau, Stationsstraat 22 Tilburg. (straat tegenover station.)
Openingstijden politiebureau: Elke dag van 09:00 tot 01:00 uur en in de weekenden van 12:00 tot 01:00 uur.

Telefonisch:
Spoed: 112
Geen spoed: 0900 – 8844

Indien u klachten heeft over geluidsoverlast, kunt u contact op nemen met het Kermis Handhavings Team van de gemeente. Dit team is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Tilburg en desnoods via een fysieke melding bij het politiebureau aan de Stationsstraat 22..

Parkeren

De gemeente en de politie zorgen er samen voor dat het kermisterrein en de wijken er omheen vrij blijven van fout geparkeerde voertuigen. Tijdens de kermis is dit van groot belang voor het aanrijden van hulpdiensten (zoals brandweer en ambulance). In de gemeente Tilburg is de wegsleepregeling van kracht. Indien nodig wordt daar gebruik van gemaakt om fout geparkeerde voertuigen te laten slepen. Om onaangename verrassingen en kosten te voorkomen, adviseren we u dringend om gebruik te maken van de reguliere parkeerplaatsen en -garages en van de pendelbus.
Indien uw voertuig weggesleept is kunt u deze pas ophalen als u de sleep/stallingskosten betaald heeft. Deze kunt u (contant en via pin) betalen bij de politie aan de Stationsstraat 22.

9 gedachten over “Politie / Veiligheid”

 1. Ik hoop dat er voldoende veiligheid is tijdens de Tilburgse kermis. Overal waar veel mensen zijn, is er een risico dezer dagen. Laten we hopen dat we veilig de kermis kunnen bezoeken!

 2. Wij wonen aan het Laar, waar die kermisexploitanten gehuisvest zijn , en hebben nu al (over) last van asociaal gedrag van die kermisgasten zelf !!

 3. Wij wonen aan de karel doormanlaan waar de kermisexploitanten staan en hebben overlast van geparkeerde vrachtwagens en sinds vandaag ook een grote woonwagen .honden worden uitgelaten en de stront wordt niet opgeruimd

 4. Weer een behoorlijke geluidsoverlast. Waarom staan de bassen zo hard; ik vermoed in de Muzentuin. Ieder jaar hetzelfde ondanks jaarlijkse toezegging van aanpak van klachten. Merk er werkelijk geen reet van! Klagen helpt uiteraard niet.

 5. Wil hier even mijn gal spugen over mensen die aanpassingen gedaan hebben ten bate van de mindervalide(vooral rolstoel gebruikers) Ik zit al 27 jaar in een elect rolstoel en heb het zo nog niet mee gemaakt echt schandalig.
  Waar ik vooral over praat is stuk van spoorlaan richting besterd is echt NIET te doen in stoel.
  Welk bedrijf of persoon op idee is gekomen om een houtere balk onder een hoek van 45 graden tegen stoeprand te leggen heeft nergens verstand van daar kom je dus echt niet tegen aan met je stoel zo’n scherpe hoek.
  Dan rij je eindelijk op de weg van ns plein naar besterd staat er ineens een attractie en links en rechts stoepranden waar helemaal niks mee gedaan is.
  Daarom is mijn vraag WIE HEEFT DIT ALLEMAAL UIT GEPLUISD EN VERZONNEN EN WIE HEEFT DIT UITGETEST OF IS ER NIET GETEST. NOU DAN ZAL IK BIJ DEZE ZEGGEN DAT DEZE PERSOON(EN) ER GEEN BAL VERSTAND VAN HEBBEN EN DAT HET ALLEMAAL WEG GEGOOID GELD IS.

 6. Ja heel erg dit jaar ik ben bijna gekanteld met me scootmobiel en meerdere mensen hadden het moeilijk met rolstoel en scootmobiel ben vi a de achterkant fietspad terug gereden.
  Leuk hoor gemeente tilburg

 7. Ik heb n parkeervergunning en ik woon in de Jan aartestraat. Daar is het inmiddels smiddags en savonds vechten om n plek want t staat vol met auto’s zonder parkeervergunning. Als je savonds je auto moet gebruiken kun je m niet meer in de wijk terug zetten. Dus naast 10 dagen geluidsoverlast ook 10 dagen parkeeroverlast. Hopelijk word ook hier extra op gecontroleerd?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.