450e Editie van de Tilburgse zomerkermis – nieuwtjes!

Tilburg krijgt, tijdens de kermis van 21 tot en met 30 juli 2017, een ’themaplein in tirolersfeer’ op het NS-plein. Op de Tilburgse Kermis stonden al vaker veel Duitse eetkraampjes, maar nieuw is dat ze allemaal bij elkaar staan. Samen vormen ze een sfeer die vergelijkbaar is met het Oktoberfest, dat in Tilburg de laatste jaren ook groots gevierd wordt. Tevens is er goed nieuws voor kermisbezoekers met een smallere beurs. Meer attracties gaan meedoen aan de kortinsgmiddagen en daar bovenop nog eens het feit dat de kermis al op vrijdagmiddag gaat beginnen!

Tiroler drop bij dag (gemeente Tilburg)
Tiroler drop bij dag (gemeente Tilburg)

Kermiswethouder Erik de Ridder: “Ik ben heel blij dat we met de focus op meer beleving nu ook zien dat exploitanten hiervoor met ideeën komen en zo waarde kunnen toevoegen aan onze kermis. Dat levert niet alleen nieuwe inzichten maar ook een meer gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de kwaliteit. Ook met de horeca gaan we deze slag maken. Nieuw is dat er meer attracties gaan deelnemen aan de reductiemiddagen zodat ook mensen met een smalle beurs kunnen genieten van de kermis. Deze resultaten van de nieuwe aanpak zijn een begin. Samen met horeca, ondernemers en kermisexploitanten gaan we voor een kermis die zich kenmerkt door gastvrijheid en kwaliteit”.

 

Tiroler dorp in de avond (gemeente Tilburg)
Tiroler dorp in de avond (gemeente Tilburg)

Een topper is de gloednieuwe View Tower met een 360-graden panoramablik die op de locatie Heuvel komt. Ook de wildwaterbaan Poseidon uit Duitsland op de Spoorlaan, met een oud-Griekse uitstraling, geeft garantie voor sfeer en beleving. De nieuwe locatie van de Nostalgische Kermis op het Koningsplein was afgelopen jaar een succes dus keert in 2017 op die plaats terug. De Event Tower en de populaire Free Fall zijn weer aanwezig en ook het Reuzenrad keert terug, op het Spoorplein. Twee andere torens keren wederom terug: De valtoren en “the event tower” staan garant voor spanning en mooie uitzichten.

Ben je meer van de snelheid? De Engelse exploitant Danter brengt zijn “Air” terug naar de kermis en op het NSplein keert de Ghost Rider terug. Hardgaan kun je natuurlijk in een van de Boostervarianten, die dit keer allemaal verschillend van ritverloop zijn.

Air Danter (foto:T.Maas)
Air Danter (foto:T.Maas)
error: Content is protected !!